El Ple aprova una comissió per esclarir si hi va haver corrupció en el cas Teyco

La CUP-PC i C's havien presentat dues mocions relacionades amb la creació d'aquesta comissió que finalment han retirat

Com ja es va acordar en una Junta de Portaveus Extraordinària celebrada el 4 de setembre, el Ple ha donat llum verda a la creació d'una comissió informativa especial –una comissió d'investigació– amb la tasca específica d'anàlisi, estudi amb avaluació integral i redacció d'informe i conclusions públiques que es puguin derivar sobre el cas Petrum. Es tracta d'una comissió creada a petició de l'equip de govern que pretén abordar tots els detalls sobre aquest cas vinculat a les suposades comissions il·legals que hauria cobrat CDC, a través de la seva fundació, provinents de la constructora Teyco.

 

Aquesta comissió informativa especial estarà presidida per la portaveu d'ICV-EUiA Roser Casamitjana i en formaran part Damià Calvet, tinent d'alcalde d'Urbanisme; Núria Gibert, portaveu de la CUP-PC; Múnia Fernández-Jordán, regidora de C's; Mireia Ingla, portaveu d'ERC-MES; Pere Soler, portaveu del PSC i Álvaro Benejam, portaveu del PP.

 

Damià Calvet, tinent d'alcalde d'Urbanisme, ha assegurat que el compromís amb la transparència “és fonamental” i que “per a un país més net, cal que a Sant Cugat es faci aquesta comissió informativa especial”.

Conesa: “La gestió de l'Ajuntament ha estat impecable i ajustada a la legalitat”

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assegurat que “és molt important aclarir qualsevol dubte sobre aquesta qüestió. Per a l'alcaldia, l'equip de govern, i per a l'equip tècnic de l'Ajuntament”. També ha volgut reafirmar-se en el que ja ha repetit altres vegades: “La gestió de l'Ajuntament de Sant Cugat ha estat impecable i ajustada a la legalitat”.

 

Un dels partits que havia presentat moció per a la creació d'aquesta comissió informativa era C's, encara que en aquest cas la seva proposta anava més enllà. C's proposava crear una comissió d'investigació de tots els contractes públics fets per l'Ajuntament des de l'any 2000. Aldo Ciprián ha assenyalat que “el que ens preocupa és la gestió. Nosaltres volem tota la informació, perquè al cap i a la fi Promusa només significa una part molt petita dels diners que es gestionen en aquest Ajuntament”.

 

Núria Gibert, portaveu de la CUP, ha celebrat la voluntat l'equip de govern de crear aquesta comissió i ha afegit que “esperem que el cas Petrum a Sant Cugat acabi en res, però el que sí que volem és que quedi clara la nostra reflexió: és el mateix sistema el que està tocat de mort

 

Pere Soler, portaveu del PSC, ha afegit que aquesta comissió informativa “ens hauria d'ajudar no només a aclarir el procediment, sinó al fet que hi hagués més control sobre els processos d'adjudicació pública de Promusa”

 

Mireia Ingla (ERC-MES) ha dit que “com més aviat ens hi posem, millor. És fonamental la constitució d'aquesta comissió com un exercici de transparència”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem