Les regidores Paraira i Salat abandonen UDC per militar a CDC

Paraira i Salat deixen l'Ajuntament sense representació d'UDC coincidint amb la desaparició del partit democristià del Parlament català

Segons ha pogut saber el TOT Sant Cugat, Cristina Paraira, tinent d'alcalde de Presidència i Serveis Urbans i portaveu de CiU a l'Ajuntament de Sant Cugat, i Esther Salat, regidora d'Educació, Universitat i Família, han decidit abandonar la militància a Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i donar-se d'alta de CDC, una decisió que ve marcada pel procés sobiranista que està vivint Catalunya.


A diferència del tinent d'alcalde Carles Brugarolas, que ja va deixar Unió fa uns mesos i va passar a formar part de Demòcrates per Catalunya (plataforma integrada per exmilitants d'Unió crítics amb Duran i Lleida i la direcció del partit), Cristina Paraira i Esther Salat passaran a formar part de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

Cristina Paraira, en declaracions al TOT Sant Cugat, ha explicat que ha estat "una decisió molt pensada i sobrevinguda en bona part per tota la realitat que ens envolta al país". Paraira recorda que es va presentar a les darreres eleccions municipals de Sant Cugat sota les sigles de CiU "amb un programa electoral compartit, amb un projecte de ciutat que ens sentim nostre" i obtenint uns resultats que van retirar la majoria que fins ara tenia la federació nacionalista a la ciutat. Segons Paraira, després d'un periode de reflexió i de parlar amb l'alcaldessa Mercè Conesa, ha considerat que el "millor per la ciutat, per l'equip de govern, per poder tirar endavant el projecte i per estabilitat local, el millor era fer aquest pas".

Cristina Paraira i Esther Salat van descartar entrar a formar part de la plataforma Demòcrates per Catalunya: "Teníem molt clar que no podíem formar part d'aquesta plataforma i que tampoc hauríem fet cap favor a l'equip de govern ni a la ciutat mantenir-nos com a regidores independents". Per tot plegat, militaran a CDC amb l'objectiu de fer "un govern més fort".

D'aquesta manera, l'equip de govern municipal de Sant Cugat passa de tenir tres regidors d'UDC a no tenir-ne cap. Es dóna el cas que Cristina Paraira era actualment la presidenta local d'Unió Democràtica de Catalunya des de fa sis anys aproximadament, i feia 25 que era militant d'UDC. El nou president local provisional d'UDC és Xavier Cortés. Segons Paraira, els darrers mesos han augmentat els militants d'Unió a Sant Cugat i, en aquest moments, superen el centenar de militants.


Cristina Paraira i Esther Salat abandonen UDC coincidint amb la desaparició del partit democristià de l'arc parlamentari català després de no aconseguir cap diputat a les eleccions catalanes del 27 de setembre passat. Cristina Paraira forma part de l'equip de govern municipal de Sant Cugat des del 2003 i Esther Salat des del 2007.

En el transcurs de la tarda d'aquest dimecres, 30 de setembre, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, i la portaveu de l'equip de govern municipal, Cristina Paraira, donaran a conèixer en roda de premsa els canvis que en aquest sentit es produiran a l'Ajuntament.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem