Unió troba un petit espai a Sant Cugat però no a Catalunya

Unió obté a Sant Cugat més del 4% dels vots i a Catalunya, un 2,5%

Unió Democràtica es presentava en solitari a les eleccions catalanes per primera vegada en anys i ho ha fet sense obtenir representació al Parlament de Catalunya. En el conjunt del país, els democristians han rebut un 2,51% dels vots, uns 100.000, situant-se com a setena força. "El sentiment és de decepció", admetia Xavier Cortés, santcugatenc i membre de les llistes d'Unió aquest 27S. A Sant Cugat els resultats que ha recollit Unió han estat sensiblement millors, un 4,41% del total, el que suposa poc més de 2.000 santcugatencs. La formació no s'ha trobat a Sant Cugat per passar la nit electoral i la seva presidenta, Cristina Paraira, no ha volgut fer declaracions.

"L'espai d'Unió hi és, a Catalunya i a Sant Cugat", assegurava Cortés, qui afirmava que el partit encara té molt recorregut polític. I és que apuntava que tot i que ha marxat gent del partit, n'ha entrat de nova: "La mitjana d'edat als mítings ha baixat".

Sobre el resultat electoral, Cortés destacava que poden sorgir "problemes" entre Junts pel Sí i la CUP: "No veig aquesta majoria". Tot i això, reconeixia que l'independentisme s'havia imposat clarament "en escons, tot i que no en vots".

Sobre la participació, es congratulava de la bona resposta dels santcugatencs, tot i que creu que els ha perjudicat: "L'alta participació ens ha posat molt cara l'entrada al Parlament".

Mireu les millors imatges de la nit electoral

Més informació
 
Comentaris

Destaquem