L'onada de calor dispara els termòmetres per sobre els 38 graus a Sant Cugat

Les temperatures es mantindran elevades durant els pròxims dies a Sant Cugat

L'onada de calor que afecta Sant Cugat i tot Catalunya ha deixat temperatures per sobre dels 38 graus aquest dilluns 21 d'agost. El Servei Meteorològic de Catalunya manté activat un avís per calor intensa durant els pròxims dies a tot el país, amb un nivell de 3 sobre 6 a Sant Cugat. Aquest dilluns l'estació meteorològica del CAR Sant Cugat es va enfilar fins als 38,7 graus. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Sant Cugat ha anunciat la gratuïtat de les piscines municipals (Coll Favà i La Floresta) pels empadronats al municipi. La previsió és que la calor s'estengui fins dijous. Tot plegat fa incrementar el risc d'incendi i, per això, es demana molta precaució a la ciutadania.

Més info: Alerta per risc d'incendi: prohibicions a Sant Cugat i 400 municipis més

També hi ha un avís de calor intensa a les nits a tot el litoral i prelitoral. És la primera onada de calor de l'estiu. Tot i que enguany s'han batut rècords de temperatures elevades, sempre han estat en pics d'un o dos dies i ara s'espera que la calor s'allargui almenys tres jornades.

Més info: Els termòmetres freguen els 41 graus a Sant Cugat i igualen el rècord històric

Davant aquesta previsió, Protecció Civil recorda la importància de prendre mesures d'autoprotecció per evitar patir els efectes de la calor. Entre els consells de protecció hi ha beure aigua fresca durant tot el dia, evitar el sol directe, estar en llocs climatitzats i no sortir durant les hores de més calor.

D'altra banda, les altes temperatures i la falta de pluja també fa disparar el risc d'incendi. Sant Cugat, amb el parc natural de Collserola a tocar, és un dels indrets vulnerables i des dels cossos d'emergències demanen extremar les precaucions. Així, s'esperen uns dies amb el risc d'incendi molt elevat. De fet, a la comarca del Vallès Occidental hi ha activat el pla alfa contra els incendis, amb un risc de 2 sobre 3.

Més info: Alerta i preocupació per un possible incendi a Collserola

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem