Un centenar de persones demana posposar la tala d'arbres del Bosc de Volpelleres

Han arrencat les obres per iniciar la preparació del terreny per al trasplantament d'arbres per poder construir La Mirada en el Bosc de Volpelleres

Un centenar de persones s'ha concentrat en el Bosc de Volpelleres amb l'objectiu de mostrar el seu malestar amb la decisió de l'Ajuntament de construir l'escola La Mirada en el Bosc de Volpelleres, el divendres 11 de novembre. La concentració, promoguda per diferents entitats ecologistes com SOS Bosc Volpelleres o ADENC, neix arran l'inici de les obres per preparar el terreny per al trasplantament d'arbres.

Més info: SOS Bosc Volpelleres demana una taula de diàleg d'última hora amb l'Ajuntament

Amb això, Xavier Bona, portaveu de la plataforma SOS Bosc Volpelleres, ha lamentat la falta de transparència de l'Ajuntament per iniciar les obres: "Han iniciat les obres sense comunicar el dia que començarien, sense cap cartell ni cap precinte de protecció". A més, Bona ha convidat a l'Ajuntament a "posposar les obres per pensar alternatives, ja sigui al costat de l'institut o dins del mateix barri com en l'avinguda de la Clota".

Més info: Problemàtica per la retirada de pancartes al bosc de Volpelleres

El centenar de persones que ha assistit a la concentració ha clamat per preservar el Bosc de Volpelleres: "En aquesta setmana s'està celebrant una cimera (COP27) en la qual s'està parlant de la rellevància del sol i que els trasplantaments destrueixen l'estructura del bosc. A més, la pèrdua d'arbres ens provocarà problemes amb el canvi de temperatures, la contaminació i la biodiversitat" ha afegit Bona. A més, el portaveu de SOC Bosc Volpelleres ha afirmat que les 2 empreses que estan treballant en el trasplantament (el qual no es podrà iniciar fins que no acabi la floració) s'han negat a realitzar la tala d'arbres. Fonts municipals, però, asseguren que aquesta informació és mentida.

Més info: L'AFA La Mirada acusa SOS Bosc Volpelleres de "crispar" la població

Amb tot, des de SOS Bosc Volpelleres defensen buscar alternatives per ubicar l'escola La Mirada i animen a la ciutadania a mobilitzar-se: "Cal més pressió davant uns polítics insensibles a preservar el bosc. Tot el món s'està mobilitzant per combatre el canvi climàtic i Sant Cugat no pot ser l'excepció". Finalment, l'entitat ha negat l'autoria de les pintades en favor del bosc que hi havia en parets i marquesines properes a la zona.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem