Convoquen una manifestació contra la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres

Les entitats ecologistes han recaptat més de 5.000 euros per seguir amb la batalla judicial contra la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres

Entitats ecologistes han convocat una nova manifestació contra la construcció de l'escola La Mirada al Bosc de Volpelleres. La convocatòria és el dilluns 29 d'agost, a partir de les cinc de la tarda davant de l'Ajuntament de Sant Cugat. Sota el lema 'Salvem el Bosc de Volpelleres', la protesta està impulsada per SOS Bosc Volpelleres, l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura, l'Assemblea pel Clima de Sant Cugat i WWF Barcelona. 

La construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres ha provocat des de l'inici el rebuig d'entitats ecologistes, que ho veuen com una "agressió irreperable" a l'entorn natural. Per aquest motiu, han presentat diversos recursos als tribunals per aturar el projecte. A finals de juliol, el Jutjat Contenciós número 8 de Barcelona va denegar les mesures cautelars sol·licitades per les entitats ecologistes per frenar la construcció, a l'espera de la sentència en ferm. A més, també hi ha en marxa un recurs especial davant del Tribunal Català de Contractes contra l’anunci de licitació de les obres del projecte de "tales i trasplantaments d’arbres dins la parcel·la".

Més info: El Jutjat denega la petició contra La Mirada, però les entitats seguiran la via judicial

Per tal de fer front a tots els processos judicials, els col·lectius van engegar una campanya de micromecenatge, que ja ha recaptat més de 5.000 euros.

Defensa de La Mirada

Des del govern municipal han defensat en reiterades ocasions que és compatible la construcció de l'escola i la preservació del bosc i han emfatitzat que el projecte és una prioritat per la ciutat. A més, les famílies del centre fa anys que denuncien els retards en la construcció de l'escola definitiva i han assenyalat les mancances que pateixen els infants pel fet de ser en mòduls prefabricats.

Més info: Una manifestació acaba amb una setmana de protestes de les famílies de La Mirada

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem