Indignació de veïns de Mas Gener pels sorolls i l'estat de les rieres

Una veïna ha explicat que la riera de Can Cabassa, per la falta total de manteniment, ja se li ha menjat dos metres del terreny de casa seva

Veïns del barri de Mas Gener han mostrat molta indignació durant el Consell de barri de Mira-sol celebrat aquest 13 de juliol pels problemes de sorolls que genera l'autopista, la falta de manteniment i neteja de la riera de Can Cabassa i la instal·lació recent d'una torre d'alta tensió. Els ciutadans presents s'han mostrat molt enfadats amb l'Ajuntament, a qui acusen de no preocupar-se per aquestes situacions que fa anys que denuncien i trastoquen el seu dia a dia.

 

"Patim cada dia. No podem dormir pel soroll i no sabem si estem patint radiacions", ha comentat la Gemma, veïna del carrer de Guadalajara al barri de Mas Gener.

 

La seva indignació ha comptat amb la complicitat de la resta dels veïns de Mira-sol, que també han emplaçat a l'Ajuntament a prendre mesures urgents en aquestes qüestions. "Després d'aquest Consell, les coses no poden seguir igual", han comentat.

La casa, en perill per la riera

Imatge de la riera de Can Cabassa, molt bruta segons els veïns FOTO: Cedida

Els veïns de Mira-sol fa temps que reclamen actuacions de neteja a les rieres de Can Cabassa i Xoriguer, que acumulen problemes de brutícia, mosquits tigre... "La riera de Can Cabassa és una cor de porcs, hi ha tubs de canonades per tot arreu, restes d'amiant, tubs de cobre, totxos...", ha exposat la veïna Carmen Ramírez, que ha relatat com un dels tubs li va obrir la cella i el nas quan va baixar a comprovar l'estat de la riera.

Aquesta mateixa veïna ha exposat la situació límit que viu des del 2010. I és que per davant de casa seva, la riera de Can Cabassa està taponada per la brossa i deixalles diverses, la qual cosa ha provocat que l'aigua  ja passi pel seu terreny, havent-li menjat ja dos metres, a banda dels cinc metres que ja separaven el seu terreny de la riera. "A la pròxima riada, se me'n va la casa. Què puc fer?", ha comentat amb desesperació.

"Som conscients de la situació de les rieres, hi estem treballant i ho seguirem fent", ha respòs el fins ara president del Consell de barri, Damià Calvet. Una resposta que no ha convençut a Ramirez, que demana actuacions urgents, com a mínim de neteja i manteniment, davant l'amenaça actual de perdre part de casa seva per una riuada.

Durant el Consell, Calvet ha anunciat que ja han arribat a un acord amb l'Agència Catalana de l'Aigua per poder cobrir el torrent de Xoriguer, tal.com demanaven els veïns. Una actuació que es podria començar a fer a finals del 2017. Tot i que no serà així amb la riera de Can Cabassa, que de moment no es podrà cobrir.

"No podem dormir"

Els veïns denuncien que el soroll de la B30 al pas per Mira-sol supera els límits legals

Una situació que també preocupa i indigna els veïns de Mas Gener és el soroll provinent de la B30 i l'AP7. "Estem superant el límit legal de soroll en 25 decibels", ha denunciat Federico, que ha comentat, igual que altres veïns, que el soroll no el deixa dormir.

"La urbanització hi és des d'abans que l'autopista. Vivim superant els límits legals de soroll", ha exposat la Gemma, veïna també del barri. Una situació que ja fa anys que denuncien a l'Ajuntament de Sant Cugat i que encara no ha estat solucionada. Un dels motius ha estat la discussió sobre si era responsabilitat municipal o del Ministeri de Foment.

Entre les propostes dels diners de lliure disposició de Mira-sol estan previstes pantalles acústiques per rebaixar el soroll que arriba als habitatges.

"Radiacions"

Finalment, els veïns de Mas Gener, del carrer de Guadalajara, han denunciat la torre d'alta tensió que fa uns mesos es va construir a la zona per fer passar la línia a l'altra banda de l'autopista, a la zona de Rubí. Va ser una actuació a conseqüència de la retirada de les torres d'alta tensió de Valldoreix.

"Van treure totes les torres però ara ens han posat una que és el doble de gran", ha denunciat Federico. "Hem demanat tres proves per mesurar les radiacions elèctriques i l'Ajuntament no ens ha donat cap resposta", ha criticat Gemma.

En aquest sentit, Damià Calvet ha confirmat que no tenen previst soterrar aquesta línia. El representant d'ICV ha lamentat que quan es va fer el soterrament de les línies de Valldoreix, no ea va soterrar el pas cap a Rubí per manca de pressupost en el projecte.

Prioritats pel govern municipal

El fins ara president del Consell de barri, Damià Calvet, ha exposat durant la sessió la situació dels projectes del complex esportiu de Mira-sol o el cobriment de les rieres. Qüestions que han quedat en un segon terme per les denúncies dels veïns de Mas Gener.

En aquest sentit, Calvet ha assegurat que el govern municipal es fixarà com a prioritats treballar en solucionar els temes exposats pels veïns, com el soroll, l'estat de les rieres, el manteniment de les voreres i la torre elèctrica.

El TOT explicarà durant els pròxims dies la resta temes que s'han tractat durant el Consell de barri.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem