Les pantalles acústiques de l'AP-7 a Mira-sol no són una prioritat per Foment

Els veïns de Mas Gener fa anys que denuncien el soroll de l'autopista AP-7 amb el que conviuen

Les pantalles acústiques per reduir el soroll de l'AP-7 a Mira-sol no són una prioritat pel govern espanyol. Així ho ha confirmar el tinent d'alcaldia Pere Soler: "Paraules de Foment: les pantalles acústiques no són una prioritat". Els veïns del barri de Mas Gener tornen a veure una vegada més com una de les seves reivindicacions històriques està lluny de complir-se.

I és que els veïns propers a l'autopista fa anys que denuncien la contaminació acústica que produeix el pas de vehicles constants. "Patim cada dia. No podem dormir pel soroll. Està afectant la nostra salut", han denunciat els veïns en múltiples ocasions. Des de Sant Cugat fa anys que s'intenta aconseguir que el Ministeri de Foment instal·li unes pantalles acústiques; de moment sense sort.

Més info: Indignació de veïns de Mas Gener pels sorolls i l'estat de les rieres

 

Un projecte al calaix

Des del 2019 semblava que el projecte podria ser una realitat, ja que Foment va encarregar un informe a una empresa externa sobre la instal·lació de pantalles. L'empresa proposava construir pantalles d'entre sis i vuit metres d'alçada per solucionar l'excés de soroll, especialment als carrers de Folch i Torres i de Guadalajara. Un soroll que supera el màxim permès, tant durant el dia com a la nit.

Però encara no ha estat aprovat pel govern de PSOE i Podemos. "El projecte no està aprovat, en part perquè no hi ha pressupostos", va explicar Pere Soler, que també va reiterar que igualment no és una prioritat pel govern central.

Demandes de l'Ajuntament

"Aquest govern (el de Sant Cugat), com van fer els anteriors, està pressionant perquè aquest projecte sigui aprovat i sigui executat", va emfatitzar el tinent d'alcaldia. I és que des de l'Ajuntament s'ha reclamat des de fa anys la instal·lació de pantalles, el govern espanyol encara no ha atès la reivindicació.

Més info: Acord municipal per resoldre els problemes de soroll de l'autopista a Mas Gener

Ja al 2017, tot el Ple Municipal de l'Ajuntament va reclamar solucions al soroll i es demanava "celeritat" a Foment per resoldre-ho. Fins i tot al 2016, la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats va instar al govern espanyol, llavors del PP, a resoldre el problema. Però passen els anys, canvien els govern espanyols i els veïns han de seguir convivint amb el soroll.

Vídeo de l'1 de desembre de 2016

 
Comentaris

Destaquem