Sant Cugat, a favor d'una sostenibilitat justa i d'una recuperació verda

La junta de portaveus ha manifestat voler treballar per a unes polítiques més sostenibles per ajudar a la reactivació social i econòmica del municipi

Sant Cugat ha mostrat el seu posicionament a favor d'aplicar noves polítiques en pro a una sostenibilitat justa, amb l'objectiu de reforçar polítiques de recuperació verda i aplicar models sostenibles pel que fa a l'economia i l'alimentació, tal com s'ha assenyalat en el Ple Municipal de febrer, celebrat el dilluns 15 de febrer.

Així doncs, i atès que el municipi havia declarat l'emergència climàtica per limitar l'escalfament global i garantir una reducció significativa i permanent de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle, que la junta de portaveus ha anunciat que vol incorporar una recuperació verda i socialment justa a les polítiques de reactivació econòmica i reforçar l'ambició climàtica mitjançant el Pacte dels Alcaldes i les Alcaldesses pel Clima i l'Energia.

A més, el municipi ha expressat la seva intenció de potenciar el model d'economia circular, amb polítiques locals i accions específiques per als polígons d'activitat econòmica i ha manifestat voler donar suport a un sistema alimentari sostenible i just.

Finalment, els diferents grups municipals s'han compromès a preservar la biodiversitat dels espais naturals urbans i periurbans com a eina de resiliència i d'adaptació a la nova realitat, afavorir la mobilitat sostenible i la qualitat de l'aire per garantir la salut i repensar l'educació ambiental com una eina essencial de resposta i solucions a la crisi.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem