Gairebé 800.000 euros pel manteniment dels arbres de Sant Cugat

Tres empreses s'encarreguen del manteniment de l'arbrat públic de la ciutat a través d'un contracte del 2018 que ja ha estat prorrogat dues vegades

L'Ajuntament de Sant Cugat ha aprovat la darrera pròrroga del contracte de conservació i manteniment de l'arbrat públic que suposarà una despesa de 794.089,29 euros. Tots els grups municipals (Junts per Sant Cugat, ERC, PSC, CUP, Sant Cugat en Comú Podem i Vox), excepte el Partit Popular que s'ha abstingut, han votat a favor. Segons ha explicat al Ple la tinent d'alcaldia de Gestió Urbana, Mobilitat i Canvi Climàtic, Cristina Paraira, Junts per Sant Cugat, el 2018 es va licitar un contracte per al manteniment dels arbres que tenia una duració de quatre anys i admetia dues pròrrogues. Per tant, ha recordat que aquesta pròrroga és la darrera i que ja es treballa per licitar el nou contracte.

En concret, la pròrroga dels serveis de poda, restauració i sanejament d'arbrat viari amb l'empresa El Cedre Jardineria suposen 462.209,19 euros, el de manteniment d'escossells i reg d'arbrat viari amb l'empresa Natural i Art Jardiners són 208.805,19 euros i els serveis de lluita integral i tractaments fitosanitaris amb l'empresa Centroplag pugen fins als 19.280,77 euros. Tots aquests imports no tenen l'IVA inclòs.

Servei de Parcs i Jardins ha començat la tramitació de la documentació tècnica per la nova licitació dels serveis de poda i manteniment de l’arbrat viari del municipi amb una duració de contracte de 4 anys seguint tramitació ordinària i procediment obert d’adjudicació, segons expedient num. .8203/2023.

José Gallardo, del grup municipal PSC, ha dit que s’han de posar els màxims recursos per arribar a la poda de tots els arbres que té la ciutat perquè en el darrer mandat van constatar que el pressupost era una mica limitat. En resposta a Gallardo, Paraira ha dit que això es tindrà en compte perquè també han constatat que els diners previstos per les tasques de manteniment de l'arbrat era "just". De tot això, n'ha avisat que n'informaran pròximament a la comissió informativa.

El 2018 es va signar l'adjudicació de quatre anys per un valor total de 5,5 milions d'euros (sense IVA), amb la possibilitat de prorrogar-se dues anualitats. Es va dividir en tres lots: serveis de poda, restauració i sanejament d’arbrat viari (Jardineria El Cedre), serveis de manteniment d’escossells (Natural i Art Jardiners) i reg d’arbrat viari i serveis de lluita integral i tractaments fitosanitaris (Centroplag SA).

Ara, l'Ajuntament de Sant Cugat s'ha fixat l'objectiu de regularitzar els contractes de tots els seus serveis, amb la voluntat d'acabar amb els reconeixements extrajudicials de crèdit. S'ha fixat com a data límit el primer trimestre de 2024, per la qual cosa en els pròxims mesos s'haurà de licitar i adjudicar el nou contracte de manteniment de l'arbrat.

Més info: L'Ajuntament de Sant Cugat vol acabar amb el pagament de factures sense contracte

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem