Sos Bosc Volpelleres presenta tres alternatives per La Mirada als jutjats

Les entitats ecologistes reclamen a l'Ajuntament de Sant Cugat que valori les alternatives per la construcció de La Mirada fora del Bosc de Volpelleres

L'Associació per la Defensa i Estudi de la Natura i SOS Bosc han presentat al jutjat un informe amb "alternatives viables" per la construcció de La Mirada fora del Bosc de Volpelleres i evitar la tala d'arbres prevista i el seu impacte a aquest paratge natural. "L'Ajuntament de Sant Cugat diu que no hi ha alternatives, però sense cap justificació argumentada", apuntava l'autor de l'estudi, l'enginyer Andreu Granadero, durant la presentació de l'informe. Per les entitats, la construcció de l'escola a l'emplaçament proposat pel Consistori suposaria una "agressió irreparable" al bosc amb efectes sobre la flora, la fauna i tot l'entorn natural.

Més info: SOS Volpelleres proposa sis ubicacions alternatives per La Mirada

Aquest document s’ha incorporat com a informe pericial en l’escrit de demanda presentat per les entitats ecologistes contra l’Ajuntament de Sant Cugat per evitar la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres. De fet, el Jutjat Contenciós número 10 de Barcelona va acceptar les mesures cautelars sol·licitades i ha aturat les obres, fins que no hi hagi una resolució. 

Més info: Aturades cautelarment les obres de l'escola la Mirada i l'Ajuntament anuncia recurs

"La iniciativa d’elaboració d’aquest informe va ser originada per l’immobilisme en la cerca d’alternatives per part de l’Ajuntament i amb l’objectiu d’intentar no prolongar la demora de la construcció de la nova escola", exposen ADENC i SOS Bosc. En aquest sentit, indiquen que la resolució judicial es pot allargar més de dotze mesos, temps durant el qual les obres continuaran aturades. Per això, emplacen al govern actual i el que surti després de les eleccions a estudiar i executar les alternatives existents.

Així, les tres alternatives que proposen són:

  • La parcel·la original al costat de l'Institut Leonardo Da Vinci: el govern municipal va rebutjar aquesta possibilitat perquè la parcel·la està dins de la zona de protecció de les vies del tren i només seria viable si es cobrís o soterrés la via. Per les entitats ecologistes, és possible i una solució a tenir en compte.
  • Masia de Can Canyameres: la proposta de SOS Bosc i Adenc contempla rehabilitar aquesta masia històrica de Volpelleres, actualment abandonada, i convertir-la en l'escola.
  • Actual espai de La Mirada: l'informe proposa que La Mirada es construeixi a l'actual emplaçament dels barracons de La Mirada (la zona més pròxima a l'avinguda de la Clota), agafant també l'aparcament contigu i la parcel·la de davant del carrer, que estava reservada per una residència per la gent gran. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem