SOS Volpelleres proposa sis ubicacions alternatives per La Mirada

Entitats ecologistes asseguren que la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres suposa una "agressió irreperable"

Un grup de plataformes ecologistes han presentat sis ubicacions alternatives per La Mirada amb la voluntat de "preservar" el Bosc de Volpelleres. Unes "propostes des de l'empatia amb l‘escola i amb tota la ciutadania, que estima el bosc i vol preservar la seva connectivitat ecològica", destaquen l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura, Ecologistes de Catalunya, WWF Barcelona i SOS Volpelleres. Aquests grups han denunciat en diverses ocasions que l'actual ubicació prevista per la construcció de La Mirada suposa una "agressió irreparable" a l'entorn natural. Per això, han elaborat un document amb alternatives que van presentar en el ple municipal. 

Aquest dilluns el Ple Municipal va aprovar la nova licitació de La Mirada amb un increment del pressupost d'1,3 milions d'euros (en total són 9,7 milions), després que cap empresa es presentés a la primera licitació per l'augment dels preus de les matèries primeres. Cal recordar que SOS Volpelleres i Adenc van presentar un contenciós als jutjats per aturar la construcció de l'escola, que està pendent de resoldre. 

Més info: El TSJC accepta el recurs d'ADENC contra la construcció de l'Escola La Mirada

"L'Escola La Mirada necessita un nou edifici. L'obra tindrà un impacte i un cost ambiental irreversible, construit al mig del Bosc de Volpelleres i destruirà gran part de l'alzinar mediterrani, a menys de cent metres de la llera de la riera de Volpelleres. Comporta una pèrdua de biodiversitat del patrimoni natural de Sant Cugat", va argumentar en el ple Xavier Bona, membre de SOS Bosc Volpelleres. L'entitat ha fet arribar la proposta a l'Ajuntament i s'ha programat una reunió amb el departament d'Urbanisme per avaluar el document. 

"No podem perdre més temps", va replicar l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, sobre la possibilitat de localitzar una nova ubicació. "L'Escola La Mirada és una prioritat i essencial per aquesta ciutat i no fem res més que salvar entrebancs que van sortint. La premura és incompatible amb plantejar opcions que implicarien molt probablement modificacions al planejament. No tenim temps", va apuntar l'alcaldessa, afegint: "És compatible el compromís mediambiental amb el compromís amb els nens i la comunitat educativa".

Les propostes alternatives

Segons SOS Volpelleres les ubicacions alternatives són "possibles", no provocarà més "demora" i tindrà "menys cost econòmic". Se'ls ha convocat a una trobada amb l'àrea d'Urbanisme i serà on es farà la valoració de cada proposta. 

  1. Opció inicial al costat del Leonardo Da Vinci, que va ser descartada per Protecció Civil per la proximitat amb les vies del tren. Segons les entitats ecologistes, la possibilitat d'un intercanviador entre FGC i Renfe permet tornar a valorar la proposta. 
  2. Parcel·la al costat de L'Olivera, a l'espai actual dels mòduls de La Mirada i l'aparcament del davant. Està reservada per la llar d'avis. 
  3. Parcel·la de la masia de can Canyameres. Segons les entitats, no és de les més rellevants de Sant Cugat i es podrien conservar els elements més característics i singulars.
  4. Parcel·la privada a la Via Augusta, a Volpelleres. Proposen una permuta o una adquisició. 
  5. Parcel.la privada a l’avinguda d'Europa. Proposen una permuta o una adquisició.
  6. Parcel.la privada a l’avinguda de la Guinardera. Proposen una permuta o una adquisició.
Captura de Pantalla 2022 03 22 a les 13.29.39

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem