L'escola La Mirada es torna a licitar per 9,7 milions, un 15,32% més

El Ple ha aprovat de nou la licitació de les obres perquè el concurs va quedar desert a causa d'un desajust entre els costos dels materials pressupostats i el preu real de mercat

El Ple de Sant Cugat ha aprovat amb els vots de PSC, ERC, CUP, Junts per Sant Cugat i Ciutadans per modificar el pressupost d'execució del lot 2 del projecte bàsic i executiu del nou edifici destinat a l'escola infantil i primària La Mirada. Aquest canvi representa una variació de l'import d'1,29 milions d'euros, un 15,32% més respecte als 8,4 milions d'euros pressupostats, tal com va anunciar l'Ajuntament en els darrers dies. D'aquesta manera, la nova licitació de les obres de La Mirada arriba als 9,7 milions d'euros.

Més info: L'Ajuntament incrementa el projecte de La Mirada en 1,3 milions d'euros

En el ple de febrer el tinent d'alcaldia de Desenvolupament urbà, Francesc Duch, ja va avançar que esperaven que en el ple de març es pogués tornar a licitar i així ha sigut.

Més info: El govern espera poder tornar a licitar les obres de la Mirada el mes vinent

En aquest ple de març, Francesc Duch, ha explicat tota la feina que ha fet l'Ajuntament des que es va donar a conèixer que el concurs per licitar les obres de La Mirada havia quedat desert.

Els motius de la nova licitació de les obres de La Mirada

Des que es va declarar desert el concurs, Duch ha dit que es van iniciar dues línies de treball per mirar d'esclarir els motius que havien portat a declarar desert el concurs i ha revelat que es va enviar a les empreses interessades un qüestionari i 17 empreses de les 58 que s'havien interessat.

I ha afegit també que, en paral·lel, el Servei d'obres i projectes va contactar ràpidament amb els redactors del projecte per revisar quines podrien haver estat les causes per les quals havien quedat deserts aquests lots.

Segons ha declarat Duch, "les dues línies van arribar a la conclusió que no existia cap error tècnic en la documentació del projecte i que el principal motiu per les quals les empreses no havien presentat ofertes havia estat per una forta variació en els preus reals de mercat d'algunes partides puntuals com l'alumini".

Un cop trobades les causes, ha explicat que el servei d'obres va modificar el projecte del bloc 2, equivalent al gruix de la construcció de l'escola i el 16 de març els redactors del projecte van entregar aquesta memòria de modificacions, del qual un dia després Serveis Jurídics va emetre l'informe jurídic favorable.

Nou conveni amb la Generalitat?

En el torn de rèpliques, Joan Puigdomènech, de Junts per Sant Cugat ha declarat que el seu grup votarà a favor perquè "no podem negar l'evidència de l'augment del cost dels materials de construcció", però ha tornat a demanar, com ja ho van fer en l'anterior ampliació de la licitació, que l'aportació de la Generalitat podria modificar-se. "Ara potser caldria perdre la timidesa i fer un nou intent", ha manifestat Puigdomenech.

Per la seva banda, Francesc Duch ha explicat que amb el Departament d'Educació sempre hi han parlat, però que "sempre s'han tancat en banda en què l'aportació de la Generalitat és una específica". En tot cas no ha tancat la porta a tornar-lo a provar, tot i que ha dit també que "hem de ser realistes".

En aquest punt, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha afegit que "ens atenim al conveni signat en el seu dia i aquest és el criteri".

En resposta, Puigdomènech ha al·legat que, tenint en compte que l'Ajuntament està avançant els diners per poder agilitzar l'obra es podria fer un "últim esforç" per renegociar un conveni més favorable per aquesta administració".

Mireia Ingla ha respost de nou dient que, a banda del conveni signat, el projecte es va haver de modificar perquè "en el seu dia es va licitar en un lloc que no es podia".

La construcció de l'escola La Mirada acumula diferents retards i això ha sigut motiu de queixes per part de la comunitat de pares i mares del centre.

Més info: Decepció entre les famílies de La Mirada per un nou retard en la construcció de l'escola

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem