Adjudicades les obres del nou carril bici a l'avinguda de Can Graells i Rius i Taulet

Tenen un pressupost de 120.000 euros aproximadament

L'Ajuntament de Sant Cugat ja ha adjudicat les obres de construcció del nou carril bici a l'avinguda de Can Graells (Volpelleres), a l'avinguda de Rius i Taulet i al carrer de Pere Serra fins al Parc Central. L'empresa encarregada d'executar el projecte, amb un pressupost de 122.000 euros, és Catalana d'Inversió i Construcció Tres.

Aquesta proposta de carril bici sorgeix dels pressupostos participatius del 2017 a Sant Cugat, on més de mil santcugatencs van votar per un carril que connecti Volpelleres amb el centre de la ciutat. El carril ocuparà l'avinguda de Can Graells i un tram de l'avinguda de Rius i Taulet, fins al carrer de Pere Serra. Des d'aquí anirà fins al Parc Central, on ja s'integrarà a la xarxa de carrils bicis de Sant Cugat.

El projecte definit per l'Ajuntament preveu la implantació del carril bici per calçada i protegit mitjançant zona d’aparcament, zebrejat o separadors per garantir la seguretat dels ciclistes. A l'avinguda de Can Graells i al carrer de Pere Serra els carrils són bidireccionals ocupant només una banda del carrer mentre que a l'avinguda de Rius i Taulet cada direcció del carril bici queda a un costat de la via.

El principal canvi que provoca la implantació del carril bici és que l’avinguda de Can Graells passa de doble sentit de circulació a tenir un sol sentit, direcció nord. D'altra banda, s'adaptaran alguns passos de vianants i s'eleveran. Les obres es desenvoluparan en dues fases i es preveu que s'allarguin durant quatre mesos.

Intersecció de l'avinguda de Rius i Taulet i Can Graells, on hi haurà un carril bici FOTO: Google Maps

Més informació
 
Comentaris

Destaquem