CUP, ICV i CiU acorden la creació de la Taula de Mobilitat per abordar la qüestió

la Taula de la Mobilitat abordarà l’anàlisi del funcionament i les possibles solucions de millora del transport urbà i tot el que se'n deriva

La CUP-Procés Constituent, ICV-EUiA i CiU portaran al Ple municipal del mes d'octubre una moció per crear una Taula de la mobilitat per a la millora del servei de bus urbà i l'aplicació dels criteris del Pla de Mobilitat Urbana. La proposta sembla que tirarà endavant, ja que les tres formacions sumen majoria al Consistori. La idea és estudiar la viabilitat i l'aplicació de les indicacions del Pla de Mobilitat, aprovat el 2013 amb els vots a favor d'aquests tres grups i del PSC.

La Taula, que haurà de trobar solucions als problemes de mobilitat que té Sant Cugat, estarà constituïda pels diferents partits polítics municipals i també dels diferents col·lectius especialment sensibilitzats o afectats (usuaris de la bicicleta, consells escolars, entitats veïnals, comerciants, conductors de bus...).

L'objectiu serà la discussió dels diferents aspectes que afecten la mobilitat de la ciutat i, per tant, també del transport públic municipal, des d’una perspectiva integrada entre els diferents modes de transport i mobilitat. Entre d’altres, la Taula de la Mobilitat abordarà l’anàlisi del funcionament i les possibles solucions de millora en aspectes com el transport urbà, el transport interurbà (ferrocarril i bus), els itineraris de vianants, els recorreguts en bicicleta i els taxis.

El PSC demana un grup de seguiment

Per la seva banda, el PSC, que també va aprovar el Pla de Mobilitat, portarà al Ple municipal una moció per a la constitució del grup de treball de seguiment del Pla. La moció també sol·licita que el grup de seguiment es reuneixi amb una periodicitat semestral. Segons destaca el portaveu socialista, Pere Soler, “és del tot necessari la creació d’aquest grup de seguiment”.

Segons diu el PSC en un comunicat, l'Ajuntament ja ha començat a fer algunes actuacions d'obra civil emmarcades en el Pla de Mobilitat. “Aquest fet i que no s’informi del que s’està fent des de l’equip de govern a la resta de grups municipals, fa necessària la creació d’aquesta comissió de seguiment per tal de poder anar avaluant l’actual situació del pla que vàrem aprovar”, assegura Soler.

El Pla de Mobilitat

Els grups municipals de CiU, CUP, ICV-EUiA i PSC van aprovar el febrer del 2013 el Pla de Mobilitat Urbana, que fixava un eix sobre el qual haurien de girar totes les actuacions sobre mobilitat de l'Ajuntament de Sant Cugat. A trets generals, es va acordar prioritzar el vianant, la bicicleta i el transport públic davant els cotxes, que no podrien circular pel centre. Es tracta d'un document obert sobre el qual s'han de fer aportacions, tot i que des que es va aprovar fa dos anys, no s'han convocat comissions ni grups de treball.

Entre altres mesures, posava sobre la taula la vianantització del centre fins a l’avinguda de Cerdanyola i la semi-vianantització de l’eix dels Quatre Cantons, Francesc Moragas i Rius i Taulet.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem