ERC-MES aposta per la implementació de zones vermelles i verdes per aparcar

La zona verda està pensada per veïns i la zona vermella són aparcaments gratuïts però amb limitació horària

ERC-MES portarà al proper Ple municipal del mes d'octubre una moció per desenvolupar una auditoria sobre l'estacionament limitat que permeti desplegar les zones verdes i vermelles d'aparcament. Des de la formació d'esquerres recorden que el trànsit i l'aparcament és una de les qüestions més mal valorades pels santcugatencs.

En primer lloc, ERC-MES aposta pel desplegament de la zona verda a barris com Torreblanca, Eixample Sud i la zona de Can Cabassa, com ja s'havia acordat al Pla de Mobilitat Urbana. Amb la implementació d'aquest tipus d'aparcament, Esquerra vol resoldre els problemes de molts veïns per aparcar prop de casa seva, ja que l'àrea verda té un cost petit per veïns i, en canvi, més elevat que la zona blava per altres persones.

Parel·lelament, ERC-MES creu que s'hauria d'estudiar també el desplegament d'una àrea vermella d’aparcament gratuït però de temps limitat, que garanteixi la necessària rotació de vehicles a les zones comercials o properes a equipaments públics de molta concurrència d’una forma semblant a la zona blava però sense que suposi un cost econòmic per a les persones usuàries. L'EMD de Valldoreix va implementar l'àrea vermella a la zona de l'estació de la vila.

Per tot, la formació proposa que es desenvolupi una auditoria interna sobre la capacitat d’estacionament limitat gratuït i veïnal a la ciutat (àrea vermella i àrea verda). La implementació ràpida de zona verda en les àrees acordades en el Pla Mobilitat també és una de les propostes d'ERC-MES.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem