Debat entre santcugatencs sobre la vianantització del centre

El carrers carrers de la Creu, Balmes i Sant Medir es vianantitzaran en un futur pròxim

La vianantització dels carrers de la Creu, Balmes i Sant Medir és cada vegada més a prop, tal com va explicar el TOT fa uns dies. Amb aquesta actuació, l'Ajuntament segueix el pla de vianantització que vol prioritzar el vianant en els carrers del centre de Sant Cugat. La notícia ha generat debat entre alguns santcugatencs, que han tingut un intercanvi d'opinions a la pàgina de Facebook del TOT, on s'han acumulat més d'una trentena de missatges sobre la qüestió.

Entre els comentaris hi ha força divisió d'opinions. La celebració d'aquesta mesura pel fet de prioritzar a les persones que van caminant és acompanyada de demandes de més places d'aparcament o millores en el transport públic per aquells que viuen pels districtes i veuen el cotxe com a única alternativa.

"M'encanta. Menys contaminació. Ciutat més humana", comenta Rosa Ruiz. Conxita Serra també es mostra favorable a la decisió i comenta que "seria molt interessant que s'ampliés l'àrea de vianants en tota l'avinguda Cerdanyola... Així, Sant Cugat, tindria tota la via central per poder passejar". Finalment, Montserrat Regalado considera que "s'hauria de pagar per circular pel centre. Aixi podríem passejar a gust!".

La qüestió de la mobilitat amb vehicle és de les que més preocupen pel que fa a la vianantització de carrers, tal com exposa Cristina Rebull: "Està molt bé però alhora s'haurien de fer zones municipals per deixar els cotxes". "Totalment d'acord amb la Cristina. Vivim en una ciutat molt dispersa on el cotxe és una necessitat", opina Francesc Poch, que afegeix que la gent que viu a barris de Mira-sol, la Floresta o les Planes no té cap altre remei que utilitzar el cotxe.

El comerç i com l'afecta la vianantització de carrers també ha generat debat. Rosa Riblada creu que seria negatiu:  "Perjudica molt als petits comerços que tenim al centre del poble". Rosa Ruiz, en canvi, recorda com fa anys hi havia comerços que es negaven a la vianantització del carrer de Santiago Rusiñol: "Avui dia és un carrer de gran èxit comercial". 

Els comentaris dels santcugatencs

Més informació
 
Comentaris

Destaquem