La vianantització dels carrers de Balmes, Sant Medir i de la Creu, més a prop

S'han aprovat definitivament els projectes de vianantització d'aquests tres carrers del centre de Sant Cugat

La vianantizació dels carrers de Balmes i de Sant Medir i el tram final del carrer de la Creu està més a prop de ser una realitat. I és que el passat 1 d'agost, es va publicar al Butlletí Oficial de la Província l'aprovació definitiva dels projectes que ha elaborat l'Ajuntament per vianantitzar aquests tres carrers del centre de Sant Cugat. Segons es va detallar inicialment, la voluntat és poder començar les obres necessàries durant el primer semestre del 2017.

Balmes i Sant Medir són els dos carrers que surten de la rotonda de la rambla del Celler on hi ha el Mercadona i que van cap al Monestir. L'objectiu del Consistori és "renovar les dues vies, integrar-les a la xarxa de carrers vianantitzats i seguir millorant el centre històric". En total s'actuaran sobre 2.400 metres quadrats de carrer, que es volen convertir en plataforma única i només hi podran circular veïns i transport de càrrega i descàrrega. El cost total de les obres es preveu en 750.000 euros.

L'altre projecte preveu la vianantització del tram final del carrer de la Creu, el que va a parar a l'avinguda de Francesc Macià. En aquest cas, l'Ajuntament ja va fer una prova de tallar el trànsit en aquest carrer els caps de setmana, fa ara vuit mesos. Una iniciativa que partia "d'una visió de la ciutat que tendeix a fer del seu centre, un centre en què prevalgui l'ús ciutadà i comercial per sobre de l'ús del vehicle privat”.

La Junta de Govern de Sant Cugat va aprovar inicialment els dos projectes a l'abril d'aquest 2016. Després es van posar a exposició pública i com que no van rebre al·legacions, s'ha produït l'aprovació definitiva.

D'aquesta manera es continuarà completant el pla de vianantització de Sant Cugat, que té l'objectiu de convertir el vianant en l'usuari preferent del centre de la ciutat. 

El carrer de la Creu és un dels que es vianantitzarà a Sant Cugat FOTO: Artur Ribera

Més informació
 
Comentaris

Destaquem