Desallotjada una família pel despreniment a l'avinguda de Pere Planas

L'incident es va produir a conseqüència del pas de la borrasca Glòria per la ciutat

Una família ha estat desallotjada de casa seva, a l'avinguda de Pere Planas a la Floresta, per qüestions de seguretat després que el passat dijous es produís el despreniment del mur de contenció d'un habitatge en aquesta via a conseqüència del temporal Glòria que va afectar la ciutat. un despreniment que ha obligat a tallar aquesta via a la circulació.

Més info: Obres d'emergència a l'avinguda de Pere Planas després de l'esllavissada

Així s'ha explicat durant la celebració del ple municipal corresponent al mes de gener aquest dilluns, dia 27, on també s'han exposat les actuacions d'urgència que s'han fet sobre el terreny.

 

Més info: Tallat el trànsit a l'avinguda de Pere Planas en enfonsar-se un tram de la via

Així, s'ha procedit a la canalització de les aigües de la part alta del carrer per desviar-les a una riera contigua, la impermeabilització de la superfície del carrer afectat, i la creació d'un canal de desguàs per conduir les aigües fins al tram urbanitzat de Pere Planes.

La problemàtica, present a l'audiència pública

Francesc Bailón, en nom de l'associació de veïns del Faig, intervenia durant l'audiència pública del ple per manifestar la preocupació veïnal per l'estat de l'avinguda de Pere Planes. Una problemàtica, assegura, que s'hagués pogut evitar si s'haguessin pres les mesures adequades, assenyalant que "se'ns va obligar a fer el mur als veïns, però l'Ajuntament havia de cobrir la part mitjancera, i no ho va fer". Així, ha lamentat la "deixadesa" burocràtica, demanant qui assumirà el cost de la reparació.

Més info: L'avinguda de Pere Planas i l'accés a l'Avenç, a l'audiència pública del ple

La resposta li ha donat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, qui ha destacat que es va actuar així que es va conèixer la incidència. Així, ha detallat que s'ha fet una primera actuació d'emergència, i que s'està treballant "per definir els treballs que s'hauran de fer". "L'objectiu és refer el carrer com abans millor", i que, un cop no hi hagi risc, la família desallotjada pugui tornar a casa.

 
Comentaris

Destaquem