L'avinguda de Pere Planas i l'accés a l'Avenç, a l'audiència pública del ple

Diferents veïns i veïnes han expressat les seves queixes i inquietuds durant la celebració del ple municipal

L'audiència pública corresponent al ple municipal del mes de gener a Sant Cugat del Vallès ha tingut l'accés a l'escola Avenç, i el despreniment d'un mur a l'avinguda de Pere Planas de la Floresta, com a grans protagonistes de les intervencions dels veïns i veïnes de la ciutat.

Diferents intervencions han tingut l'accés a l'escola Avenç com a protagonista, després de les repetides queixes per part dels pares d'alumnes i del centre educatiu per l'estat del camí del Crist Treballador, on es va treure l'asfalt substituint-lo per sauló, que genera problemes al paviment.

Més info: Ajuntament i Avenç busquen una solució consensuada al problema d'accés a l'escola

Gemma Recio, mare i membre de l'AMPA, ha demanat l'estudi on figura que no es pot reasfaltar el camí, així com garanties que el nou paviment que es vol posar ara aguantarà l'alt trànsit a la zona i que no és nociu per a la salut. Per la seva banda, Anna Otero, ha agraït la millora feta al camí, i ha demanat arranjar el caminet que dona accés al centre educatiu a peu, així com la seva correcta il·luminació.

També Glòria Remesart, mare d'alumnes, ha intervingut en aquest sentit, demanant si es posaran més pilones al carrer restant places d'aparcament, i Pablo Irún ha preguntat si es modificarà la línia de bus L8 per facilitar l'accés al centre escolar.

Una de les intervencions relacionades amb l'escola Avenç. FOTO: Bernat Millet

Una de les intervencions relacionades amb l'escola Avenç. FOTO: Bernat Millet

Mireia Ingla, alcaldessa de la ciutat, ha estat l'encarregada de donar resposta a les qüestions relacionades amb aquest tema. Així, ha assegurat que l'obra realitzada en aquest espai "ha estat un veritable despropòsit", assenyalant que "hi ha una normativa que no permet tornar a asfaltar", i que la idea és, a setmana Santa, provar un nou paviment al primer tram del carrer, i posteriorment, en funció del resultat, buscar la solució definitiva per a tot el camí, que s'arranjaria a l'estiu.

Pel que fa al camí escolar, ha destacat que s'ha arribat a un acord amb els propietaris, els jesuïtes, i que s'il·luminarà per més seguretat. Igualment, ha assegurat que "no es posaran més pilones si no s'acorda" prèviament, i que s'està "estudiant una alternativa de mobilitat a la zona".

Despreniment a la Floresta

Francesc Bailón, en nom de l'associació de veïns del Faig, ha manifestat la preocupació veïnal per l'estat de l'avinguda de Pere Planes, on a conseqüència del pas de la borrasca Glòria per la ciutat, es va desprendre un mur d'un habitatge, obligant a tallar la via al trànsit i a desallotjar una família per qüestions de seguretat. Una problemàtica, assegura, que s'hagués pogut evitar si s'haguessin pres les mesures adequades, assenyalant que "se'ns va obligar a fer el mur als veïns, però l'Ajuntament havia de cobrir la part mitjancera, i no ho va fer". Així, ha lamentat la "deixadesa" burocràtica, demanant qui assumirà el cost de la reparació.

Més info: Obres d'emergència a l'avinguda de Pere Planas després de l'esllavissada

La resposta li ha donat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, qui ha destacat que es va actuar així que es va conèixer la incidència. Així, ha detallat que s'ha fet una primera actuació d'emergència, i que s'està treballant "per definir els treballs que s'hauran de fer". "L'objectiu és refer el carrer com abans millor", i que, un cop no hi hagi risc, la família desallotjada pugui tornar a casa.

Intervenció durant l'audiència pública del ple. FOTO: Bernat Millet

Intervenció durant l'audiència pública del ple. FOTO: Bernat Millet

Més intervencions

L'audiència pública ha comptat amb nombroses intervencions. Així, s'han plantejat problemàtiques de soroll pel forn de l'estació de Valldoreix amb uns veïns, les obres d'arranjament del carrer de l'Abat Marcet, les traves burocràtiques a l'hora de fer una instal·lació de plaques solars, o l'incompliment de l'acord de trasllat del pàrquing provisional de Can Cabassa, entre altres.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem