Els Túnels de Vallvidrera, el tercer peatge més car de tot l'estat

Cada quilòmetre recorregut en els Túnels de Vallvidrera suposa un cost en peatge de 0,25 cèntims d'euro

El peatge dels Túnels de Vallvidrera, un dels més utilitzats pels veïns de Sant Cugat, és el tercer més car de tot l'estat. Així es desprèn de l'estudi d'Automobilistes Europeus Associats, que indica que cada quilòmetre recorregut per aquesta via implica una despesa de 25 cèntims. El peatge dels Túnels té un preu que oscila entre els 3,72 i 4,18 euros pels seus 16,65 quilòmetres de llargada.

No és l'únic peatge a l'entorn santcugatenc que destaca pel seu preu, ja que el tram de 41 quilòmetres de l'autopista C-16 entre Sant Cugat i Manresa és la quarta més cara de tot l'estat, amb un preu cada mil metres de 24 cèntims. El peatge que hi ha passat Terrassa té un preu que es mou entre els 10,25 euros els caps de setmana i els 5,64 euros entre setmana.

El Túnel de Sóller, a Mallorca, és el peatge més car, ja que amb només tres quilòmetres, té un cost de 5,10 euros pels no residents. A l'altra banda de la balança hi ha l'autopista gallec entre Puxeiros i Baiona, que té un preu per cada quilòmetre de 0,05 euros.

La Generalitat de Catalunya ha obert recentment el debat sobre la possibilitat de suprimir els peatges a Catalunya a canvi d'una quota anual que haurien de pagar tots els vehicles. Tot i això, el govern català mantindria el peatge dels Túnels de Vallvidrera com a element dissuassori per reduir la contaminació a l'àrea metropolitana. No obstant, l'estat espanyol ja ha dit que no permetrà aquesta iniciativa de suprimir els peatges.

Estudi d'Automobilistes Europeus Associats

Més informació
 
Comentaris

Destaquem