L'Ajuntament converteix 2.500 places gratuïtes d'aparcament en àrea verda

Gairebé totes les places gratuïtes dels barris de l'Eixample, Torre Blanca, Centre, Can Cabassa i Monestir passaran a ser de pagament

L'Ajuntament de Sant Cugat convertirà 2.500 places lliures d'aparcament en zona verda per a residents amb la voluntat de facilitar l'aparcament dels veïns i garantir una mobilitat més sostenible. Les noves places, que s'ubicaran als barris de l'Eixample, Torre Blanca, Centre, Can Cabassa i Monestir; entraran en funcionament a partir del 30 d'abril.

L'àrea verda estarà activa de dilluns a divendres entre les vuit del matí i les vuit del vespre. Els veïns empadronats en un d'aquests cinc barris de Sant Cugat podran aparcar a l'àrea verda corresponent i a les contígues a partir d'una tarifa de 0,20 euros al dia; 1 euro a la setmana, 12 euros al trimestre o 40 euros l'any. Els veïns d'aquests barris amb cotxes estaran donats d'alta automàticament.

Els santcugatencs d'altres barris també podran aparcar a la zona verda a partir d'un preu aproximat d'un euro l'hora, amb un màxim de sis hores. Finalment, els no residents a Sant Cugat hauran de pagar una tarifa de 2,2 euros cada hora. Els pagaments es podran fer en parquímetres o, també, a través de l'aplicació iParkMe. Els vehicles elèctrics podran aparcar gratuïtament.

L'Ajuntament obrirà una oficina a l'avinguda de Francesc Macià número 20 perquè els santcugatencs consultin qualsevol dubte relacionat amb la nova zona verda. Cal apuntar que també s'incrementaran les places de zona blava a l'entorn del Monestir.

"Pressió als no santcugatencs"

L'objectiu de l'Ajuntament és alliberar aparcament en barris que registren una ocupació de places molt elevada. És el cas dels cinc barris on s'implantarà la zona verda, que tenen ocupacions pròximes al 100% durant tot el dia. "És necessari i serà una millora pels veïns", ha assegurat la tinent d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira.

La voluntat municipal és "fer pressió sobre les persones que no són de Sant Cugat i venen en cotxe al municipi". En aquest sentit, Cristina Paraira ha recordat l'existència d'un aparcament d'unes 500 places a l'entrada de Sant Cugat per Cerdanyola i que ha de donar resposta a les necessitats d'aparcament de gent d'altres poblacions. A finals d'abril, es posarà en marxa un servei de bus llançadora en aquest emplaçament.

Segons l'Ajuntament, aquestes mesures encaminades a assolir una mobilitat més sostenible "no tenen aturador" tot i que aposten per una implantació pausada pels veïns. És per això que tots els santcugatencs podran aparcar a qualsevol àrea verda per menys del que costa la zona blava. En un futur pròxim, no es descarta amplia l'àrea verda en barris com Can Magí o Coll Favà.

El mapa

Mapa on estan assenyalats tots els carrers que passaran a ser d'àrea verda. No apareix Can Cabassa, que es troba a Mira-sol, a l'entorn de l'Hospital General de Catalunya. En aquest punt, el descampat que s'utilitza com a aparcament seguirà sent lliure. Altres aparcaments, com el de Josefina Mascareñas, passaran a combinar l'àrea verda i blava.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem