Com funcionarà i qui podrà aparcar a la nova àrea verda de Sant Cugat?

Entra en funcionament el 30 d'abril

L'Ajuntament de Sant Cugat convertirà 2.500 places d'aparcament gratuïtes en zona verda de pagament amb preferència per a residents. El nou sistema, que s'aplicarà als barris del Centre, Torreblanca, Eixample, Monestir i Can Cabassa; es posarà en funcionament a partir del 30 d'abril. Qui podrà aparcar? Com serà el funcionament? Quin és el cost? El TOT respon a aquestes preguntes per facilitar el canvi als veïns de Sant Cugat.

El primer que cal saber és que l'àrea verda funcionarà de dilluns a divendres laborables, de vuit del matí a vuit del vespre. A diferència d'altres municipis, no caldrà una targeta específica pels residents i el funcionament serà a través de lectors de matrícules. Els vehicles es donaran d'alta automàticament i properament hi haurà un espai web per poder fer els tràmits i consultes necessàries.

A més, s’obrirà una nova oficina municipal d'informació sobre les àrees d'aparcament regulat, al passeig de Francesc Macià, 20. Els vehicles elèctrics (distintiu ambiental Emissions Zero) no pagaran i els vehicles amb el distintiu ECO (híbrids, GNC i GLP) pagaran el 50% de la tarifa; independentment si són residents o no.

Consulta els plànols dels carrers que passaran a ser d'àrea verda.

L'Ajuntament fa una classificació amb tres tipus d'usuaris amb diferents condicions i tarifes:

Residents al barri

Qui són: veïns i veïnes empadronats a un dels barris amb àrea verda i que disposin d’un vehicle de més de 2 rodes, que no excedeixi els 6 metres de longitud, els 3.500 quilos de pes ni sigui per a més de 9 passatgers. Es podrà tenir en règim de titularitat, lísing, rènting o ser-ne usufructuari sempre que es sigui conductor habitual.

Què han de fer per aparcar: les persones que disposin d'algun vehicle que compleixi aquests requisits, el tindran donat d’alta automàticament. Ho podran comprovar introduint la matrícula en una plataforma en línia. Si no hi consta, el podran donar d'alta a través en aquesta plataforma, que s'activarà als pròxims dies al web de l'Ajuntament.

Quant pagaran: disposaran de diferents quotes: 1 dia (0,20 euros), 1 setmana (1 euro), 1 trimestre (12 euros) o 1 any (40 euros).

Com pagaran: Si es vol abonar la tarifa anual, s'haurà de pagar a l'espai web que s'activarà o a l'oficina que s'obrirà a Francesc Macià. Les altres quotes es podran pagar a les màquines que s'instal·laran al carrer o a l'aplicació Park Me que ja s'utilitza per la zona blava.

On podran aparcar: podran aparcar el vehicle a l’àrea verda corresponent al barri del seu domicili i a les contigües o adjacents. És a dir, un veí de Torreblanca també podrà aparcar amb la tarifa de resident al barri del Monestir, però un veí del Monestir no ho podrà fer a l'Eixample.

Residents a Sant Cugat

Qui són: persones empadronades a la ciutat i titulars d’un vehicle que pagui l’impost de vehicles al municipi, però no residents a barris amb àrea verda. Els vehicles hauran de ser també de més de 2 rodes, no superar els 6 metres de longitud, els 3.500 quilos de pes i de 9 passatgers com a màxim.

Quant pagaran: 0,70 euros cada hora, amb un màxim de sis hores. Es pagarà en els nous parquímetres.

Què han de fer per aparcar: els vehicles estaran donats d'alta automàticament.

No residents

Qui són: persones no empadronades al municipi de Sant Cugat.

Quant hauran de pagar: 15 minuts (0,55 euros), 30 minuts (1,10 euros), 60 minuts (2,20 euros), 90 minuts (3,30 euros) i 120 minuts (4,40 euros). El temps màxim serà de dues hores. Es pagarà en els nous parquímetres.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem