La zona blava es podrà pagar amb el mòbil

Els nous parquímetres de Sant Cugat permeten no tornar al vehicle a posar-hi el tiquet, i cal saber-se la matrícula

Els 32 nous parquímetres de Sant Cugat, que controlen 650 places d'aparcament en zona blava, ja estan en funcionament. Unes màquines que “han de fer més eficient el servei d'aparcament, i millorar la mobilitat de Sant Cugat”, com ha destacat Damià Calvet, tinent d'alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i habitatge, durant la presentació del nou sistema de control de l'aparcament.

 

Uns nous aparells que ofereixen noves prestacions, com per exemple, no haver de tornar al vehicle per posar-hi el tiquet ja què el parquímetre registra la matrícula. “A més, es podrà fer una ampliació de l'horari a distància, mitjançant el mòbil, i està previst millorar el servia amb la creació d'una aplicació mòbil”, ha afegit Calvet. A més, amb el temps, hi haurà panells informatius indicant a quines zones és més fàcil estacionar.

 

L'objectiu del canvi de parquímetres respon a un criteri de ciutat. “Amb aquesta gestió directa de la zona blava per part de l'empresa municipal Promusa de la zona blava aconseguirem tenir un servei més eficient els beneficis del qual revertiran en polítiques socials de Sant Cugat”, ha explicat.

 

Igualment, i mitjançant un conveni signat amb Sant Cugat Comerç, els establiments disposaran de vals descompte per oferir als seus clients. “L'objectiu és fomentar que la gent es quedi a comprar al comerç local”, ha explicat Mayte Pérez, regidora de Comerç de la ciutat. Uns vals de mitja hora que es podran descomptar als parquímetres.

 

Amb tot, Calvet ha demanat paciència als usuaris “perquè s'hauran d'adaptar a una nova dinàmica, com aprendre's la matrícula”. Per facilitar l'adaptació, el regidor ha explicat que durant aquests dies hi ha atenció personalitzada per part dels vigilants, i a més, s'han repartit tríptics informatius entre els usuaris on s'explica com funciona la màquina. “Quan la gent s'acostumi veuran que és un sistema molt més còmode i eficient”, ha sentenciat.

 

El cost de la implantació dels nous sistema de gestió de la zona blava ha tingut un cost de 185.000 euros.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem