ERC-MES vol que Sant Cugat celebri els cent anys de l'arribada del Ferrocarril

L'arribada dels Ferrocarrils de la Generalitat a Sant Cugat va transformar la realitat santcugatenca

El 26 d'octubre del 1917 es va inaugurar l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat a Sant Cugat i des del grup municipal d'ERC-MES volen que la ciutat celebri el centenari d'aquest fet. Pels republicans, l’arribada del Ferrocarril "va suposar un punt d’inflexió en la història del municipi" que va contribuir significativament "en la transformació d’una vila agrícola de 2.000 habitants en una ciutat industrial i de serveis de 90.000".

Així, ERC-MES portarà una moció al ple municipal d'octubre per tal de demanar que Sant Cugat celebri l'efemèride de l'arribada del tren a la ciutat. L'objectiu és que l'Ajuntament organitzi un cicle d’actes commemoratius de cara a l’octubre del 2017 i, així, recuperar, preservar i dignificar la memòria de tot el que han significat i aportat al municipi.

A més, la formació independentista proposarà la creació d'una comissió de treball de la memòria ferroviària com a espai de participació ciutadana que compti amb la participació el teixit associatiu, i especialment de l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Sant Cugat, veïnal i empresarial del municipi per tal d’organitzar els actes commemoratius del centenari de l’arribada de FGC a Sant Cugat.

Per Esquerra, "els Ferrocarrils són una eina que propicia la integració social i l’autonomia de moltes persones en situació de dependència" i que "s'han integrat perfectament a la vida quotidiana de la població". "Cal reivindicar el seu papar transformador", finalitza ERC-MES.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem