Com puc saber quina etiqueta ambiental té el meu cotxe?

No cal portar l'etiqueta ambiental físicament, però és important saber si el teu vehicle en té per evitar sancions

El 2 de novembre comencen les sancions de la Zona de Baixes Emissions, que restringeix la circulació dels vehicles més contaminants per una àrea de quatre quilòmetres quadrats del centre de Sant Cugat. Els cotxes i motos que no disposin d'una etiqueta ambiental de la DGT s'exposen a una multa de 100 a 500 euros en cas d'entrar dins de la zona els dies feiners de dilluns a divendres i de 7 a 20 hores.

Més info: Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat: tot el que has de saber

Molts conductors no disposen de l'etiqueta físicament i, per tant, no saben si el seu cotxe podrà accedir-hi. El primer que cal aclarir és que no és obligatori portar l'etiqueta, ja que el control es fa per matrícules i per càmeres. Com a norma general, es veuran afectats els cotxes de benzina matriculats abans del 2000, els dièsel anteriors al 2005 o 2006 i les motos prèvies al 2003. Actualment a Sant Cugat hi ha censats 57.727 vehicles, dels quals 9.663 no tenen etiqueta i es veuran afectats per la Zona de Baixes Emissions.

Més info: La Zona de Baixes Emissions afectarà el 2% de vehicles que circulen per Sant Cugat

Però hi ha una manera per assegurar-se si el teu cotxe disposa d'etiqueta i quina és (Zero Emissions, ECO, C o B). Cal recordar que, a partir del 2023, els vehicles del grup B tampoc podran entrar a Barcelona, una restricció que posteriorment també arribarà a Sant Cugat. Sigui com sigui, es pot comprovar la teva etiqueta a través del web de la DGT posant la matrícula del teu vehicle. 

A més, si vols adquirir físicament l'etiqueta, es pot fer a través de les oficines de Correus o de tallers mecànics adscrits a la Confederación Española de talleres. I és que tot i que no és obligatori portar-la, facilita el control per part de la Policia Local de Sant Cugat en cas de controls manuals. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem