Quines excepcions hi ha a la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat?

Les sancions de la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat comencen el 2 de novembre

El 2 de novembre comencen les sancions de la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat, que restringeix la circulació dels vehicles més contaminants per una àrea de quatre quilòmetres quadrats del centre. Està activa els dies feiners de dilluns a divendres, de 7 a 20 hores. Els cotxes i motos que no disposin d'una etiqueta ambiental de la DGT no poden accedir i, en cas d'incompliment, les sancions van dels 100 als 500 euros.

Més info: Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat: tot el que has de saber

Tot i això, hi ha algunes excepcions i moratòries per determinats grups de vehicles. Totes s'han de gestionar a través del web de l'Àrea Metropolitana. Aquestes són les recollides pel reglament:

  • Vehicles dedicats al transport de persones amb mobilitat reduïda, particulars o col·lectius.
  • Vehicles de serveis: afecta els vehicles que presten serveis mèdics, serveis funeraris, protecció civil, bombers, policia i cossos i forces de seguretat de l'Estat.
  • Autoritzacions d'activitats temporals: afecten tots els tipus de vehicles de serveis singulars que necessitin un accés esporàdic a dins la ZBE, com els serveis de transport amb autoritzacions especials i vehicles especials, vehicles amb autorització dels ajuntaments per activitats singulars (obres o ocupacions de la via pública).
  • Vehicles estrangers: afecta els vehicles estrangers que compleixin els requisits tecnològics d'accés a la ZBE.
  • Autoritzacions diàries: afecten tots els tipus de vehicles que necessitin un accés esporàdic a la ZBE (10 a l’any).
  • Moratòria d’un any per a vehicles professionals: vehicles de les categories M1 i L dedicats a l'exercici de l'activitat professional de persones físiques que acreditin uns ingressos econòmics inferiors a dues vegades l’indicador públic de renda d’efectes múltiples (IPREM).
  • Persones amb autorització sanitària: vehicles per a persones amb malalties que els condicionen l'ús del transport públic o que hagin de fer tractaments mèdics de manera periòdica.
  • Proves dinàmiques en tallers: vehicles que realitzen proves de circulació en tallers mecànics autoritzats.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem