El segon ascensor de l'estació de FGC de la Floresta estarà llest a finals d'any

Els veïns fa anys que reclamen aquest segon ascensor per salvar el desnivell entre la plaça de Josep Playà i l'andana en direcció a Barcelona

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha adjudicat per un import de 283.000 euros les obres per instal·lar un nou ascensor d’accés a l’estació de La Floresta, concretament a l'andana en direcció Barcelona. D'aquesta manera se salvarà el desnivell amb escales que hi ha entre la plaça de Josep Playà i l'andana i que dificultaven l'accés a veïns amb problemes de mobilitat. De fet, aquest segon ascensor era una vella reinvidació dels florestans.

La previsió és que les obres, a càrrec de FGC, estiguin enllestides a finals d’aquest any. El manteniment de la instal·lació serà responsabilitat de l'Ajuntament.

"Era un ascensor molt i molt necessari", va reconèixer l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, durant una visita a l'estació de la Floresta. Fa uns mesos, el Ple Municipal va aprovar treballar per aconseguir aquest ascensor a instàncies d'una moció presentada per CUP-PC i ICV-EUiA, que van recollir la reivindicació del Consell de Barri i el Casal de la Gent Gran de la Floresta.

FGC és una de les empreses de transport ferroviari amb els millors índex d’accessibilitat del món. L’índex d’adaptació a les persones amb mobilitat reduïda de Ferrocarrils se situa actualment en el 99%. El 100% dels trens i les estacions de les línies Llobregat-Anoia i Lleida-La Pobla estan adaptats. A la línia Barcelona-Vallès, on hi ha Sant Cugat, el 100% dels trens estan adaptats i només queda pendent l’estació d’El Putxet, que actualment es troba en obres. Un cop acabin aquestes obres a la primavera  tota la línia serà accessible.
 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem