Reclamen la instal·lació d'un ascensor a l'estació de la Floresta

CUP-PC i ICV-EUiA portaran la reivindicació al ple municipal de Sant Cugat

Veïns de la Floresta fa temps que reclamen la instal·lació d'un ascensor a l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin desplaçar-se de la plaça de Josep Playà fins a l'andana direcció a Barcelona. 

Actualment, el desnivell entre la plaça i l'andana està connectat per unes escales, que impossibiliten l'accés a persones amb dificultats de moviment. La parada dels autobusos de les línies 3 i 4 a Josep Playà encara fan més necessària aquesta reivindicació veïnal, que no ha estat atesa encara per Ferrocarrils de la Generalitat. Sí que hi ha un ascensor que connecta la plaça amb l'andana direcció a Sant Cugat.

Veïns i entitats florestans, com el Casal de la Gent Gran, han fet arribar la seva petició a l'Ajuntament de Sant Cugat i al Consell de Barri. Ferrocarrils de la Generalitat són els responsables de tirar endavant aquesta actuació, tot i que la seva resposta no ha estat mai satisfactòria. La seva proposta ha estat la cessió d’una part de terreny per a què l’Ajuntament instal·li l’ascensor.

En el Consell de Barri ha sortit la qüestió en diverses ocasions i també s'ha tractat en alguna comissió. De fet, en una comissió de la Floresta sobre mobilitat el passat 25 de maig, es va informar que els representants de l’Ajuntament que formen part del Consell d’Administració de FGC estaven treballant per la demanda de l’ascensor.

Petició de CUP-PC i ICV-EUiA

En aquest context, els grups municipals de la CUP-PC i ICV-EUiA portaran aquesta qüestió al ple municipal de Sant Cugat d'aquest novembre per "tornar a demanar a FGC la instal·lació de l’ascensor en l’andana direcció Barcelona". "Si l’empresa no es vol fer càrrec, que s’estudiïn possibles vies de pressió i es faci una queixa oficial als òrgans directius", apunten les dues formacions.

Tot i això, els cupaires i ecosocialistes volen que, en cas que FGC no acometi les obres, l'Ajuntament prengui subsidiàriament la determinació de tirar endavant el projecte amb recursos propis.

"Entenem que totes les estacions dels FGC haurien de disposar d’accessos que siguin realment accessibles per a totes les persones, tinguin les capacitats que tinguin. Les persones amb mobilitat reduïda o amb dificultats per moure’s haurien de poder accedir i sortir de les estacions en les mateixes condicions que qualsevol altra persona", justifiquen les dues formacions polítiques.

I és que els dos partits també denuncien que en el mapa de les estacions dels FGC, l’estació de la Floresta apareix com un espai dotat de recursos per a l’accessibilitat. Concretament fa referència a l’existència d’ascensors i de solucions per a la gent que requerix moure’s en cadira de rodes. "Òbviament això no correspon ben bé a la realitat", lamenten.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem