Sant Cugat crearà 2.500 places d'aparcament de zona verda per residents

Els residents pagaran una quota simbòlica i pels no residents serà més car que la zona blava

L'Ajuntament de Sant Cugat convertirà 2.500 places d'aparcament dels barris de Torre Blanca, Eixample Sud, Monestir i Can Cabassa en places d'àrea verda per residents. La falta d'aparcament és un dels principals problemes de la ciutat, segons apunten els santcugatencs en les enquestes de l'Ajuntament.

L'objectiu és afavorir que les persones residents en aquests barris, que tenen una ocupació de les places d'aparcament superior al 85%, puguin aparcar amb més facilitat a través d'una quota simbòlica. En canvi, pels no residents serà més car que la zona blava.

La tinenta d'alcaldia de Mobilitat, Cristina Paraira, va explicar-ne els motius. "Ho fem perquè els residents tinguin una prioritat d'aparcament i també per fomentar una política de mobilitat més sostenible. És necessari".

Aquesta mesura s'inclou en el Pla Mobilitat de Sant Cugat i l'Ajuntament s'havia compromès a implentar les zones verdes per residents durant el 2017. La previsió és que sigui una realitat durant el primer trimestre de 2018.

Els problemes d'aparcament a l'Eixample es van veure incrementats arran de l'arribada d'Esade, mentre que a Can Cabassa hi va molta gent que després agafa el tren o va a l'Hospital General o a la universitat.

Els residents, quota simbòlica

Aparcaments a la zona de Can Cabassa FOTO: Artur Ribera

Els veïns empadronats en aquests quatre barris, i que paguin l'impost de circulació a Sant Cugat, podran aparcar a l'àrea verda fent un pagament simbòlic. Els residents d'altres barris santcugatencs podran aparcar en aquestes places amb una bonificació del 50%.

Els no residents a Sant Cugat pagaran una tarifa més elevada que a l'actual zona blava amb la intenció de dissuadir l'aparcament i alleugerir el trànsit en aquestes àrees, on l'ocupació de les places d'aparcament supera el 85%.

Els vehicles elèctrics no hauran de pagar l'àrea verda i els híbrids tindran un descompte del 50%.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem