L'Ajuntament pacificarà el trànsit al carrer de Can Llobet de la Floresta

La via serà de plataforma única per controlar la velocitat dels vehicles

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès reurbanitzarà el carrer de Can Llobet de la Floresta amb l'objectiu de pacificar el trànsit en aquesta via que, entre altres usos, forma part del camí escolar. El projecte està en fase de licitació per un import de gairebé 263.500 € i la previsió és executar les obres el 2019. És una antiga reivindicació dels veïns i que feia anys que esperaven.

El carrer de Can Llobet, conegut com a Baixada de Can Llobet, té uns 220 metres de longitud que van des de la cruïlla del passeig de la Floresta i l'avinguda Verge de Montserrat fins al carrer Ginjoler, a tocar de la zona esportiva i escolar de Can Llobet. Té una amplada que va dels 6 als 8 metres, amb voreres estretes a banda i banda i places per aparcar a un dels costats.

Més info: Així serà la baixada de Can Llobet: plataforma única i sense aparcaments

Per millorar l'accessibilitat i pacificar el trànsit en aquesta via, el projecte preveu un nou paviment de plataforma única amb dues franges diferenciades. D'una banda, una franja central d'asfalt de 3 metres d'amplada per a la circulació de vehicles, interrompuda cada 30 o 40 metres per franges transversals de llamborda vermellosa que trenquin la continuïtat i ajudin a controlar la velocitat.

De l'altra, hi haurà dues franges laterals de llambordes per als vianants. En el tram més ample del carrer, es preveu col·locar-hi elements com bancs, jardineres o enllumenat que trenquin la simetria del carrer i contribueixin, també, a reduir la velocitat.

De la mateixa manera, se suprimirà l'aparcament en cordó per garantir l'amplada mínima que exigeix la normativa d'accessibilitat, es renovarà l'enllumenat, tres punts de recollida d'aigües i una reordenació dels serveis. També es crearà una illeta circular a la cruïlla amb el passeig de la Floresta i l'avinguda Verge de Montserrat.

El projecte de reurbanització del carrer de Can Llobet s'emmarca en la segona fase del Pla de Millora de la Floresta, que preveu l'arranjament de trams de carrers, passatges, escales i places que no es van incloure en la primera fase.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem