La circulació a la rotonda de l'hipòdrom finalment no es modificarà

Les obres del carril bici i de vianants que creuarà la rotonda avancen a bon ritme

La circulació a la rotonda de l'hipòdrom finalment es mantindrà tal i com està ara i no es modificarà per convertir les tres rotondes d'aquesta entrada de Sant Cugat en una de sola, tal com s'havia plantejat mesos enrere. Així ho ha explicat el regidor de Mobilitat, José Gallardo, al TOT. De fet, s'havia fet alguna prova pilot en cap de setmana de la nova circulació i que va provocar retencions importants. Per aquest motiu, l'Ajuntament ja obrir la porta en aquell moment a estudiar una alternativa.

Més info: L'Ajuntament no tanca la porta a buscar una altra solució de mobilitat a l'hipòdrom

D'altra banda, les obres per construir el carril bici i de vianants que creuarà la part central de la rotonda avancen a bon ritme i estaran enllestides entre finals de setembre i principis d'octubre. El projecte, tal com recorda Gallardo, és millorar la seguretat dels vianants que actualment no tenen cap pas de vianants per creuar la rotonda i avançar en una mobilitat sostenible amb prioritat per persones i ciclistes.

 

Més info: Les obres del carril bici que connectarà Sant Cugat amb Rubí començaran aviat

Les obres deixaran un carril de bici i vianants central a la rotonda de l'hipòdrom. Per creuar el carrer, s'han instal·lat dos semàfors a cada banda que funcionaran a demanda i un pas de vianants elevat per fer reduir la velocitat als vehicles. A més, s'ha ampliat la vorera entre l'hipòdrom i la plaça del Xic.

D'aquesta manera es millorarà la seguretat en una zona en què els vianants no disposen de cap pas de vianants i han de creuar els carrers, entre ells l'entrada i la sortida de l'autopista, de pressa i sense que els cotxes s'aturin.

hipodrom sant cugat carril bici

El carril per ciclistes i vianants creua la rotonda FOTO: Bernat Millet

Pel que fa a les obres, ara queda pendent pavimentar el carril de bici central i asfaltar dues illes. El projecte, a llarg termini, preveu enllaçar el carril bici fins a la zona del centre comercial i, per l'altra banda, fins al carril existent a Rius i Taulet.

hipodrom sant cugat voreres

Ampliació de voreres entre l'hipòdrom i la plaça del Xic FOTO: Bernat Millet

 
Comentaris

Destaquem