La Generalitat aposta per augmentar els trens i la freqüència de pas dels FGC

El conseller reconeix que "arribarà un moment en què haurem de plantejar-nos fer més túnels perquè hi passin més trens"

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va anunciar la compra de 15 nous trens per la perllongada Línia del Vallès dels FGC "que entraran en funcionament de forma gradual a partir del 2019". Amb la nova flota, la freqüència de pas entre Plaça Catalunya i Sabadell es reduirà de 10 a 5 minuts i entre Terrassa i Plaça Catalunya, de 8 a 5 minuts. El conseller ho va dir després de fer un viatge de prova entre les dues noves estacions de Sabadell, Gràcia-Can Feu i Plaça Major, que s'inauguraran el dia 12 de setembre.

Preguntat per la reducció del temps del trajecte fins a Barcelona, va contestar que "arribarà un moment en què haurem de plantejar-nos fer més túnels perquè hi passin més trens". El perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat a Sabadell (FGC) entrarà en funcionament parcialment aquest 13 de setembre amb la posada en servei de les estacions de Can Feu-Gràcia i Plaça Major. Les tres estacions restants del perllongament, Plaça Espanya, Creu Alta i Ca n'Oriac, entraran en funcionament la primavera del 2017. El dilluns 13 de setembre, l'estació de Sabadell Rambla ja no funcionarà.

Des del vestíbul de l'Estació de la Plaça Major, Rull va anunciar la compra de 15 nous trens per millorar el servei i "portar fins a les últimes conseqüències la filosofia de Metro del Vallès". La compra dels trens tindrà un cost de 130 milions d'euros. Segons va explicar, està previst que amb les cinc estacions en funcionament, el nombre de passatgers de la línia s'incrementi en un 20%. L'objectiu és treure cotxes de la carretera i invertir en transport públic: "Fem una aposta claríssima per combatre el canvi climàtic".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem