Llum verda a la connexió amb bici entre Sant Cugat i Rubí

Quan estiguin totes les connexions realitzades, un carril bici de 2,5 quilòmetres connectarà el centre de Sant Cugat amb Rubí

Pas endavant per la connexió amb bici entre Sant Cugat i Rubí. El Ple Municipal ha aprovat el projecte per a la construcció d’un nou carril bici a la carretera de Rubí, entre les Carpes i la rotonda del centre comercial. Es tracta d'un tram de 650 metres i el pressupost previst és de 983.000 euros, que es preveuen finançar amb els fons europeus de recuperació. A més, l'Ajuntament haurà de fer front a tres expropiacions per valor de 153.000 euros. El projecte ha estat aprovat amb els vots del govern d'ERC, PSC i CUP i de Junts per Sant Cugat i el vot contrari de Ciutadans.

Més info: Pas endavant per connectar Sant Cugat i Rubí amb bici

Aquesta és la tercera fase del projecte de construcció del carril bici entre Sant Cugat i Rubí, que passarà per la part esquerra de la carretera en direcció a Rubí. El primer tram, a l'hipòdrom, ja està finalitzat. La segona fase va des de l'hipòdrom fins a les Carpes. El darrer tros a resoldre és el que passa per sota el pont de l'AP-7, entre el centre comercial i el Leroy Merlin. Un tram que té una situació precària i per on passen molts vianants, especialment de Rubí. Des del govern municipal prefereixen no avançar terminis ni dates.

Un cop enllestides aquestes actuacions, Sant Cugat quedarà connectat amb Rubí per carril bici des de l'estació. Només caldrà acabar el tram de Rius i Taulet entre Lluís Companys i el pont dels ferrocarrils. Justament l'obra en el pont és una de les dificultats, ja que no es pot ampliar. L'Ajuntament hi està treballant. Una vegada realitzades totes aquestes connexions, el carril bici tindrà una llargada de 2’5 quilòmetres que unirà l’Anella de Mobilitat Verda i Rubí.

Ciutadans: "Malbratament de diners públics"

Des de Ciutadans s'han mostrat molt crítics amb la inversió prevista i creuen que és un "malbaratament immoral de diners públics". "En els 1,5 km des de l'hipòdrom fins a l'autopista, s'han gastat 1,9 milions d'euros. És tres vegades més del que s'han gastat en tot el 2021 en ajudes pimes, autònoms i emprenedors. I 12 vegades més que la suma d'ajudes a comerços. Demostren que la preocupació principal del govern no són les persones", ha argumentat el portaveu Aldo Ciprián.

 "Ja sabem que estan en contra dels carrils bici i de connectar Rubí i Sant Cugat per una altra manera que no sigui en cotxe", ha replicat el regidor de Mobilitat, José Gallardo. A més Ciprián ha assegurat que no van rebre amb temps la informació sobre el projecte, una afirmació que han desmentitat Gallardo i l'alcaldessa, Mireia Ingla. 

Eloi Rovira, regidor de Junts, ha celebrat que es continui avançant en la connexió amb bici entre Sant Cugat i Rubí i ha volgut posar en valor la tasca realitzada en els últims anys pels diferents governs i altres administracions.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem