En funcionament el nou carril per a bicis i vianants de l’Hipòdrom

L'objectiu final és la connexió amb un carril bici i de vianants entre Sant Cugat i Rubí per la carretera de Rubí, que encara va per llarg

El carril per a bicis i vianants a la rotonda de l'Hipòdrom ja està en funcionament. El nou itinerari permet creuar la rotonda d'una manera més segura, ja que fins ara les persones que anaven a peu o en bicicleta havien de crear les entrades i sortides dels Túnels de Vallvidrera sense cap pas de vianants i amb vehicles passant a velocitats elevades. A més, s'ha instal·lat un semàfor a demanda a cada extrem de la rotonda, que es posa verd pels vianants que es prem el botó. D'aquesta manera acaben unes obres que es van iniciar el 2019 i que van estar més d'un any aturades per la fallida de l'empresa que les havia d'executar. La inversió ha estat d'ns 180.000 euros i és un primer pas per acabar connectant Rubí amb Sant Cugat.

Alba Gordó: "Avançar cap a una ciutat on l'ús de la bicicleta sigui predominant"

"Volem posar en valor l'aposta per la mobilitat sostenible i donar alternatives al vehicle privat. Hem de crear la infraestructura perquè la gent deixi el cotxe a casa", ha destacat el regidor de Mobilitat, Jose Gallardo, que ha celebrat aquest "primer pas per acabar connectant amb Rubí". El tinent d'alcaldia d'Economia, Pere Soler, ha destacat que el nou itinerari trenca "la barrera arquitectònica" que suposava la rotonda i facilita la connexió amb tota l'àrea econòmica al voltant de la carretera de Rubí.

"Per nosaltres és important. Donava una mala imatge i hi havia elements que podien ser perillosos", ha afegit Soler sobre el fet que les obres haguessin estat aturades durant mesos. Per Alba Gordó, regidora de Sostenibilitat, es tracta d'una actuació més per "seguir incentivant una mobilitat més activa i sostenible i avançar cap a una ciutat on l'ús de la bicicleta sigui predominant". "Molt recentment ha entrat en funcionament la Zona de Baixes Emissions, que ha de servir també per reduir el trànsit de cotxes", ha afegit.

hipodrom carril bici

El nou itinerari per a vianants i bicis a l'hipòdrom FOTO: Localpres

Segons Soler, en els primers dies de funcionament del nou carril "no hi ha hagut excessives complicacions" en el trànsit. Cal recordar que una primera proposta de l'anterior govern va ser de reformular la circulació entre la rotonda de l'hipòdrom i les altres dues rotondes de l'entrada de Sant Cugat, que finalment va quedar descartat pel col·lapse que es generava.

Més info: Col·lapse a l'entrada de Sant Cugat amb el canvi de mobilitat a l'hipòdrom

La connexió amb Rubí

El següent pas serà unir el carril de la rotonda de l'hipòdrom amb la rotonda del Centre Comercial. En una primera fase, que podria estar enllestida en uns dos anys, s'arribarà fins a l'encreuament de la Boehringer. En la segona, fins al Centre Comercial. "És important complementar la connectivitat amb els municipis del voltant. Moltes vegades no només ens movem per només Sant Cugat i també anem a altres ciutats", ha recalcat Alba Gordó. Per Pere Soler, un cop estigui enllestit tota l'obra, la connexió en bici i a peu entre Sant Cugat i Rubí serà fins i tot més amable que amb Cerdanyola. El carril bici anirà pel costat esquerra de la carretera de Rubí (anant en direcció de Sant Cugat a Rubí).

img 20180208 wa0009 37 1600x800 46 800x400

El tram que uneix el centre comercial amb el Leroy Merlin FOTO: Artur Ribera

Un tema important a resoldre i que fa anys que genera les queixes de la ciutadania, especialment de Rubí, és el pas per a vianants i ciclistes per sota el pont de l'AP-7, entre el Centre Comercial i el Leroy Merlin (que forma part de Sant Cugat). Les obres acumulen diversos retards, ja que fa temps que s'havia presentat el projecte i el pressupost. Soler ha detallat que és una obra que haurà d'executar l'Incasòl i que l'Ajuntament ja està elaborant el projecte.

"La solució ja hi és. Hi havia un problema de l'aprovació del Ministeri, que és qui ostenta la franja de l'autopista i els carrils d'entrada i sortida, però la Generalitat ja va arribar a un acord amb Foment. L'Incasòl ens va demanar la tramitació del projecte i ja s'hi està treballant. Un cop aprovat, es retorna a l'Incasol, que ho té tot preparat per començar les obres. Es podria enllestir relativament ràpid", ha assegurat Soler.

Més info: 1,8 milions d'euros per dignificar la carretera de Rubí

Rius i Taulet

Per l'altre extrem, ja han començat les obres per connectar la plaça del Xic amb el carril bici existent en un tram de Rius i Taulet. Durant aquests dies, el trànsit està tallat entre l'avinguda de Graells i la rotonda del Xic, ja que s'estan eliminant les illetes centrals i es farà un carril bici d'una direcció a cada banda del carrer. Una vegada realitzades totes aquestes connexions, aquest carril bici tindrà una llargada de 2’5 quilòmetres que unirà l’Anella de Mobilitat Verda (centre de Sant Cugat) i Rubí.

Més info: Pas endavant per connectar el carril bici entre Rius i Taulet i la plaça del Xic

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem