L'alcaldessa reconeix que treure l'asfalt del camí de l'Avenç va ser "una decisió nefasta"

Les solucions passen per compactar el carrer, millorar el caminet i una nova zona d'encotxament

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha reconegut que treure l'asfalt del carrer del Crist Treballador, que dona accés a l'Avenç, va ser una decisió "nefasta" i "molt desencertada": "Ha estat un veritable despropòsit. Quan plou, hi ha fang; i quan no és horrorós per la pols".

Així ho va assegurar durant l'Audiència Pública del ple municipal del 27 de gener. Famílies de l'Avenç van reiterar les seves queixes per l'estat del camí fins a l'escola des que es va retirar l'asfalt i van preguntar per les solcions que s'implantaran.

Més info: Queixes de famílies de l'Avenç per haver convertit el carrer d'accés en un camí de terra

"De forma incomprensible i encara no justificada es va retirar l'asfalt i es va substituir per un sauló. Quatre mesos després s'ha evidenciat que el camí és ple de forats. Quan plou es converteix en un fangar impropi per una escola i, quan no, s'ha hagut de mullar per evitar els efectes nocius de la pols", va denunciar Gemma Recio, mare i membre de l'AMPA de l'Avenç.

Sense asfalt, nou paviment

Mireia Ingla va assegurar que la normativa urbanística no permet tornar a asfaltar el camí. És per això que emprendran unes obres per posar sauló i compactar el terra. En un primer tram, davant del Club Tennis Natació, s'arranjará per Setmana Santa. La resta del camí, durant l'estiu.

 

"Després de l'estiu tindrem tot el camí refet amb el paviment", es va comprometre l'alcaldessa. Gemma Recio va mostrar els seus dubtes sobre si el sauló que es posarà suportarà tot el trànsit de vehicles i si no tindrà efectes negatius per la salut.

Més info: Ajuntament i Avenç busquen una solució consensuada al problema d'accés a l'escola

Zona de recollida d'infants

D'altra banda, des de l'Ajuntament treballen per oferir una alternativa al pas de vehicles pel carrer de Crist Treballador i avançar en una mobilitat més sostenible. "Cada matí es fa un tap a l'accés de l'Avenç i no és sostenible ni convenient", va indicar l'alcaldessa.

És per això que es treballa per habilitar un espai d'encotxament al carrer de Llaceres, just on comença el caminet a peu fins a l'Avenç. La idea és que les famílies i algun bus escolar puguin deixar i recollir els infants en aquest punt i no hagin d'anar fins a l'aparcament de l'escola.

Segons va explicar al TOT el regidor de Mobilitat, José Gallardo, la idea és oferir una catorzena de places per cotxes i tres per autobusos. Unes obres que es realitzarien durant l'estiu.

El caminet a peu

Aquest projecte ha vingut acompanyat d'una millora en el caminet entre el carrer de Llaceres i l'Avenç, que ja s'ha arranjat en part. Un dels compromisos de l'Ajuntament és ara posar il·luminació per fer-lo més segur i que el puguin utilitzar més infants.

L'Ajuntament ha arribat a un acord amb els Jesuïtes, propietaris dels terrenys, per tal de poder actuar al caminet. Durant l'estiu es posaria la il·luminació, amb plaques solars.

Mireia Ingla: "Demano paciència"

"Demano paciència, però no ho hem oblidat. Millorarem el ferm del carrer i el caminat i oferirem una alternativa de mobilitat", va emfatitzar l'alcaldessa, Mireia Ingla.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem