Queixes de famílies de l'Avenç per haver convertit el carrer d'accés en un camí de terra

L'Ajuntament de Sant Cugat va impulsar unes "obres de millora" al camí del Crist Treballador

Famílies de l'Escola Avenç han denunciat l'estat en què ha quedat el camí del Crist Treballador, que dona accés a l'escola, després de les "obres de millora" de l'Ajuntament de Sant Cugat. L'actuació, realitzada a principis de setembre, va consistir a retirar el paviment i convertir el carrer en un camí de terra. Segons les famílies això generarà problemàtiques com sots i pols, a més del perill que pot implicar. Aquest camí és utilitzat per les famílies del miler d'alumnes de l'Avenç i mestres, usuaris del Club Natació i, també, per estudiants d'Esade que aparquen davant de l'escola, fent que els pares i mares hagin d'aparcar sovint a cantó i cantó del carrer per falta de places.

L'Ajuntament de Sant Cugat ha explicat al TOT que les obres responien a la voluntat de millorar l'estat del carrer, "que tenia molts anys i molts forats". En formar part de l'àmbit natural de Torre Negra, segons el Consistori, no es podia tornar a asfaltar i es va optar per un "paviment de terra compactat". A més, expliquen que han ampliat el camí.

"No entenem aquestes obres de millora"

"Avui ja hi havia forats", ha denunciat Ivo Giner, pare de l'escola, després del primer dia del curs escolar aquest 12 de setembre. "No entenem aquestes obres de millora. Ens han enganyat", ha afegit. Giner ha detallat que feia anys que demanàvem millores en el paviment asfaltat, ja que també estava ple de sots. Ara, l'actuació de l'Ajuntament ha consistit a convertir la via en un camí de terra.

 

"No demanàvem una autopista, sinó tapar alguns forats. El moviment de trànsit és molt important en hores punta", explica Giner. Amb les pluges recents ja s'han produït sots en el camí de terra i els problemes també poden arribar sense aigua: "Si no plou, s'aixecarà molta polseguera".  "Demanem que, almenys, ho deixin com estava", afegeix.

 
escola avenç 2

El camí de l'Avenç aquest 12 de setembre, inici del curs escolar FOTO: Bernat Millet

 

Petició a l'Ajuntament

"M’agradaria demanar a l'Ajuntament que es replantegi com han deixat el camí de Crist Treballador. És un camí públic on circulen com a mínim 1.000 vehicles cada dia", reclama Núria Farré, mare de l'Avenç, que considera que deixar aquest paviment de terra "és un perill per tots". "Els dies de pluja ja veurem si amb tot el fang, els autocars no quedaran bloquejats", assenyala.

Tal com recorda Farré, es tracta d'un "camí estret, amb dos sentits de la marxa, falta de voreres i estacionament i molt trànsit de criatures petites".

"Esperem que reconegueu la ineficàcia d'aquesta obra"

"Esperem que reconegueu la ineficàcia d’aquesta obra i arregleu el camí. No demanem voreres, ni ampliar els carrils, que també seria necessari; sinó deixar-lo tal i com estava i no tornar a 30 anys endarrera, on el caos encara el recorden pares d’antics alumnes. Reaccioneu, sou a temps d’evitar possibles problemes greus", denuncia una altra mare, Jana Rodríguez.

"La millor solució"

Segons l'Ajuntament, s'ha optat per la "millor solució tècnica possible que s'ha trobat" davant "el mal estat" de l'asfalt. Així, van descartar tapar els forats amb nou asfalt i optar per "un paviment de terra compacte". En formar part de l'àmbit de Torre Negra, asseguren que no es podrà tornar a asfaltar.

D'altra banda, des del Consistori assenyalen que les obres també han comportat l'ampliació de l'ample del carrer per millorar la seguretat.

Sobre els forats que puguin aparèixer, l'Ajuntament afirma que es farà un manteniment regular al camí. Finalment, en referència a la pols, els tècnics municipals llançaran un producte que, segons fonts municipals, reduirà les polsegueres. Amb tot, aquest dijous 12 de setembre els regidors de Mobilitat i Educació, José Gallardo i Pilar Gorina, s'han trobat amb la direcció de l'escola.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem