Prova pilot de lloguer de patinets elèctrics a can Sant Joan

La majoria s'ubicaran a les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Can Sant Joan

A partir del 28 de gener i durant tres mesos, l'Ajuntament de Sant Cugat permetrà que empreses de lloguer de patinets elèctrics puguin operar al parc empresarial de Can Sant Joan amb l’objectiu de seguir impulsant una mobilitat més sostenible. Aquesta iniciativa es pot dur a terme gràcies a la recent construcció d’uns 12 quilòmetres de carril bici per promoure una mobilitat alternativa al vehicle privat.

De moment s’ha atorgat una llicència d’ocupació de via pública durant tres mesos -del 28 de gener al 28 d’abril- per valorar una possible implantació definitiva d’aquest servei en el futur.

En aquests moments tres empreses s’han interessat per oferir aquest servei, tot i que properament se’n podrien afegir més. Oferiran a través de les seves aplicacions per a mòbil (App) el lloguer de patinets elèctrics de classe A, és a dir, de mida petita, sense seient, amb una massa inferior a 25 quilos i amb capacitat per a una sola persona.

Hi haurà dos punts estratègics on s’ubicaran la majoria dels patinets, les estacions de FGC de Can San Joan i de l’Hospital General de Catalunya, i diverses zones d’estacionament secundari. Les empreses gestores d’aquest servei, d’altra banda, també es comprometen a difondre la normativa municipal entre els seus usuaris i vetllar pel seu correcte compliment.

Més info: La normativa de patinets i enginys elèctrics a Sant Cugat

Cal recordar que recentment Sant Cugat ha impulsat una normativa per regular la circulació dels patinets i altres ginys elèctrics a la ciutat. Entre d’altres indicacions s’assenyala que, com a norma general i sempre que sigui possible, aquests vehicles elèctrics han de circular pels carrils bici com seria el cas concret, per exemple, de la zona de Sant Joan.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem