Les pantalles acústiques a Mira-sol, més a prop

Veïns de Mira-sol fa anys que denuncien el soroll de l'AP-7 i que esperen les pantalles acústiques

El veïnat de barris mira-solencs com Mas Gener fa més de vint anys que denuncien els problemes de soroll que pateixen pel trànsit de l’autopista AP-7. Una situació, han reiterat, que els ocasiona problemes de salut i moltes dificultats en el seu dia a dia. L’Ajuntament de Sant Cugat també fa anys que reclamava al Ministeri de Foment, responsable de la via, que prengués mesures i instal·lés pantalles acústiques. 

Més info: Sant Cugat pressiona al govern espanyol pel soroll de l'AP-7 a Mira-sol

Ara, sembla que la problemàtica va camí de resoldre’s després d'anys de negatives del govern espanyol i amb el projecte guardat en un calaix. L’Ajuntament de Sant Cugat ha anunciat que abans d’acabar l’any s’adjudicarà el projecte per instal·lar les pantalles a Mira-sol. En concret, es col·locaran des del tram des de la urbanització Polis-alfa fins a la sortida de l’Hospital General. Així ho van confirmar l’alcaldessa, Mireia Ingla, i el tinent d’alcaldia d’Hisenda, Pere Soler, en una trobada a Madrid amb el director general de Carreteres del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda urbana, Javier Herrero.

“Són molt bones notícies”, va destacar l’alcaldessa durant el Consell de Barri de Mira-sol. A més, Ingla va detallar que l’Ajuntament ja ha expropiat alguns terrenys on s’instal·laran les pantalles per tal d’accelerar el procés al màxim.

Més pantalles

No és l’únic barri de Sant Cugat amb problemes derivats del soroll de l’autopista. Per una banda, l’Ajuntament ha detallat que el govern espanyol encarregaran la redacció de dos nous projectes d’apantallament per reduir el soroll a la zona de l’Hospital General i la Clínica Asepeyo.

Soroll a Valldoreix

Veïns de zones de Valldoreix també fa molts anys que denuncien el soroll que pateixen. De fet, es va crear la plataforma STOP Soroll AP7 Valldoreix per visiblitzra el problema. Ara, l’Ajuntament ha demanat incloure estudis de sonometria per valorar la possibilitat de construir pantalles acústiques al tram de la B30 més proper a Valldoreix. De totes maneres, són projectes a més llarg termini.

Més info: S'estudiarà el soroll de l'AP-7 a Valldoreix, que els veïns fa 20 anys que denuncien

El veïnat havia demanat que s'inclogués en l'apantallament de Mira-sol, ja que només caldria allargar la instal·lació. Tot i això, es va descartar perquè suposaria endarrerir el procés.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem