Sabadell estrena tres estacions de FGC a l'espera de nous trens al Vallès

El president Carles Puigdemont confirma la compra de 15 nous trens a la línia de Ferrocarrils de la Generalitat en els pròxims tres anys

Sabadell ha estrenat les tres darreres estacions de l'ampliació de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Es tracta de les parades de Creu Alta, Sabadell Nord i Parc del Nord, que se sumen a dues més que van entrar en funcionament el passat mes de setembre i a l'intercanviador amb la Renfe . El pressupost total d'aquest projecte, que s'ha endarrerit cinc anys, ha estat de 430 milons d'euros.

Sabadell forma part de la línia S2 dels Ferrocarrils de la Generalitat, connectada amb Barcelona passant per Sant Cugat. La previsió de la Generalitat és que amb l'ampliació de la xarxa, els usuaris de FGC al Vallès passin dels 2,7 milions que s'esperen el 2017 a 4,2 milions a l'any 2021.

Aquest important augment de viatgers anirà acompanyat, segons el compromís de la Generalitat de Catalunya, amb l'increment de trens. Ho va reafirmar el president Carles Puigdemont, durant la inauguració de les estacions sabadellenques aquest 20 de juliol: "Dels deu minuts de freqüència de pas passarem als cinc i això només ho podem fer si tenim noves unitats".

Així, va destacar el compromís d'invertir 128 milions d'euros en la compra de quinze trens durant els pròxims tres anys. Cal recordar que des de la posada en marxa de noves estacions a Terrasses, van aparèixer algunes queixes d'usuaris que per aglomeracions en les hores puntes. En aquell moment, FGC ja va confirmar al TOT la intenció d'adquirir una quinze de combois.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem