Sant Cugat portarà als tribunals el tribut metropolità de la zona 1

L'alcaldessa de Sant Cugat no ha concretat quant costarà als veïns de Sant Cugat el nou tribut per l'entrada a les tarifes de la zona 1

L'Ajuntament de Sant Cugat ha anunciat que presentarà un recurs contenciós-administratiu contra el tribut metropolità que santcugatencs i santcugatenques hauran de pagar el 2019 per l'entrada a les tarifes de la zona 1. L'Àrea Metropolitana va aprovar aquest 18 de desembre, amb els vots a favor del govern d'Entesa, PSC i ERC; el nou tribut i va desestimar les al·legacions presentades per Sant Cugat. Davant d'aquesta situació, l'alcaldessa Carmela Fortuny ha afirmat que ho portarà als tribunals, ja que no estan d'acord amb la fórmula de càlcul de l'import.

"Estem en total desacord amb la fórmula de càlcul, no és justa ni equitativa", ha afirmat Fortuny durant una trobada amb periodistes aquest 19 de desembre. Des de l'Ajuntament consideren que el nou tribut té "defectes tècnics" i es basen en què dos contribuents iguals pagaran quantitats diferents segons l'any de la valoració cadastral del seu immoble, que és el valor a partir del qual es calcula l'impost. "Segons el moment en què t'ha tocat fer la valoració cadastral, et toca paga més o menys. Pot haver-hi variacions del 60%. No és una forma equitativa", ha afegit.

L'alcaldessa ha assegurat que el nou tribut metropolità, que depèn de l'Àrea Metropolitana, no s'aplicarà fins després de les eleccions tot i que les noves tarifes entren en vigor a partir de l'1 de gener. Així, confia que l'Ajuntament pugui fer valdre el seu criteri abans que s'apliqui l'impost. Tot i això, Fortuny no ha concretat quina serà la quantitat de més que hauran de pagar els veïns de Sant Cugat en el seu rebut de l'IBI: "No toca entrar al detall de quan hauran de pagar els veïns".

Més info: Què hauran de pagar els santcugatencs per l'entrada a la zona 1?

Una bona notícia

L'entrada de Sant Cugat a les tarifes de zona 1 del transport públic es farà efectiva a partir de l'1 de gener de 2019. Una T-10 per anar a Barcelona, per exemple, passarà de costar uns 20 euros a uns 10. Cal recordar que els preus per anar a Sabadell, Terrassa o Rubí no variaran.

Tot i oposar-se a la fòrmula de càlclu del tribut, l'alcaldessa ha mostrat la seva satisfacció per la mesura: "A Sant Cugat tots estem satisfets d'entrar en aquesta integració tarifària, tots hi estem a favor perquè veiem que el transport públic s'ha de potenciar".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem