Tall de trànsit a la rambla del Celler per reivindicar una mobilitat sostenible

Sant Cugat se suma a la Setmana de la Mobilitat Sostenible amb propostes per fomentar un transport menys contaminant

L'Ajuntament de Sant Cugat tancarà al trànsit un tram de la rambla del Celler, entre la plaça del Celler i l'avinguda de Francesc Moragas, per sensibilitzar sobre les alternatives existents al transport privat. És una de les propostes dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, que té per objectiu fomentar un transport menys contaminant a la ciutat i fer reflexionar sobre com afecta a la salut l'ús excessiu del transport motoritzat.

Activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible:

 
  • Punt informatiu del projecte AtmOOs (21 i 22 de setembre a la plaça de Lluís Millet i 22 de setembre pel matí a la rambla del Celler i per la tarda a la plaça d'Octavià): informació sobre aquest projecte que combina l'ús de les noves tecnologies en l'àmbit de la sensibilizació ambiental. A través del sistema AtmOOs, la ciutadania pot conèixer les emissions associades als seus hàbits de mobilitat amb l'objectiu de conscienciar en les causes, conseqüències i possibles solucions de la contaminació atmosfèrica.
  • Tall de trànsit a la rambla del Celler (22 de setembre de 9 a 14 h): coincidint amb el Dia sense Cotxes es tallarà al trànsit el tram entre la plaça del Celler i Francesc Moragas.
  • Activitats i tallers divulgatius (22 de setembre a la rambla del Celler): tallers d'autoreparació de bicis, taller de creació de crispetes a pedals i tallers lúdics per a nens i nenes.

"Totes les ciutats tendeixen a pacificar el centre"

"Dediquem una setmana per sensibilitzar sobre les alternatives al cotxe i donar importància a mitjans que tenim a casa com la bicicleta o el patinet", assenyala Gemma Aristoy, regidora de Ciutadania, Salut i Esports, que convida a la ciutadania a "reflexionar" sobre els "canvis d'hàbits" que poden fer individualment per fer "front a l'emergència climàtica".

Per José Gallardo, regidor de Mobilitat, "totes les ciutats tendeixen a pacificar el centre i Sant Cugat no pot quedar aparcada si es vol revertir el canvi climàtic". Tot i això, destaca que a curt termini no està previst vianantitzar cap més carrer del centre i indica que el tall del dia 22 pel Dia sense Cotxes "no afectarà excessivament perquè és un diumenge".

El regidor de Mobilitat assegura també que tot el govern està "involucrat" en potenciar la mobilitat sostenible i que un dels objectis és "augmentar els carrils bici".

 
Comentaris

Destaquem