Valldoreix estrena dos nous autobusos

Les línies d'autobús de Valldoreix registren més de 400.000 passatgers anuals

La flota de transport públic de Valldoreix ha renovat dos dels seus quatre autobusos i ha estrenat dos vehicles dissenyats especialment per la mobilitat de la vila valldoreixenca. Actualment, les línies de Valldoreix registren uns 400.000 passatgers anuals, és a dir, cada veí fa una cinquantena de viatges cada any.

"Els autobusos havien de poder passar per tots els carrers, tenir capacitat, ser accessibles i sostenibles. Això no ho vam trobar al mercat", ha explicat Joan Soler, portaveu de la concessionària del transport urbà valldoreixenc formada per Moventis i Soler i Sauret SA.

És per això que tècnics de l'EMD i de la concessionària han dissenyat, a partir d'un model ja existent, un prototipi de minubus únic per Valldoreix. Uns vehicles amb divuit seients i capacitat per una trentena de persones i que en la carrosseria porten dibuixats tres símbols de la vila: Can Monmany, l'estació i l'esgésia de Sant Cebrià.

En els pròxims dos anys es substituiran els altres dos busos de la flota, que arriben als deu anys d'antiguitat. La flota compta amb quatre vehicles, més un de substitució que s'ha utilitzar sovint per les avaries. "Esperem que amb aquests dos canvis no calgui més portar el vehicle de substitució", ha assenyalat Sussana Herrada, vocal de l'EMD de Mobilitat.

"Poc contaminant"

Un dels busos actuals de l'EMD, de color verd FOTO: Lluís Llebot

Els nous vehicles porten un motor de 170 cavalls de potència i una cilindrada de 3.000 c.c. En donava els detalls Joan Soler:"En el món del microbus és complicat trobar vehicles elèctrics i el gas està en dubte la seva viabilitat per criteris ambientals. Aquests porten un motor que a nivell d'emissions és com un de gas natural, molt poc contaminant".

El president de l'EMD, Josep Puig, també s'ha felicitat pel canvi: "Pel seu format són idonis pel transport a Valldoreix. Guanyem en eficàcia i en servei".

Finalment, el portaveu de la concessionària ha volgut ressaltar la xifra de 400.000 viatges l'any amb el transport urbà a Valldoreix, que ha qualificat de "cas d'èxit". "El ràtio de 50 viatges per habitant es dona a molts pocs serveis de l'àrea de Barcelona", ha remarcat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem