3.000 persones tornen a reclamar la llibertat dels presos polítics des de Sant Cugat

La plaça de la Vila ha acollit una nova concentració multitudinària coincidint amb l'aturada de país i la vaga general d'aquest 8 de novembre

3.000 persones s'han aplegat a la plaça de la Vila de Sant Cugat del Vallès aquest 8 de novembre, coincidint amb l'aturada de país i la vaga general, per tornar a exigir l'alliberament dels presos polítics i refermar el seu compromís amb la república. Una concentració convocada per Òmnium i l'ANC que ha comptat amb el suport de PDeCAT, Demòcrates de Catalunya, ERC-MES, CUP, ICV-EUiA i el Comitè de Defensa de la República.

Una concentració pacífica que ha comptat amb la lectura d'un manifest per part de Joan Aguilar, membre de l'ANC i Òmnium, que ha parlat en nom d'ambdues entitats, on s'ha manifestat "el nostre gran rebuig a l'actuació de l'estat espanyol, i la nostra exigència de llibertat dels presos polítics".

"Tenim molts motius per estar alçats i combatius contra un Estat espanyol que ens vol derrotats, humiliats i assimilats de nou com a ciutadans de tercera dins del seu règim hereu del franquisme", deia el manifest, repassant diferents episodis succeïts els darrers anys, i lamentant la manca de voluntat de diàleg.

Mireu les imatges de la jornada d'aturada de país i vaga general.

Un comunicat en què s'ha manifestat "la nostra lleialtat a la República catalana, al seu president i a tots aquells que li han estat fidels", expressant també el "rebuig a la ingerència de l'estat espanyol en els afers interns de la república". Igualment, s'ha reiterat l'exigència en la posada en llibertat dels presos polítics i s'ha apel·lat novament a la comunitat internacional perquè "jutgin les accions repressives de l'Estat espanyol. També una condemna a les agressions feixistes, reiterant el compromís amb la cultura de la pau, i fent una crida a la coordinació ciutadana en defensa de la República.

"Ni hem defallit, ni defallirem mai fins a assolir la plena llibertat", ha clos.



Per part del govern municipal ha parlat Carmela Fortuny, remarcant que "avui és un dia indigne, trist", en relació a la privació de llibertat dels Jordis i els membres de l'equip de Govern empresonats. "Tornem al carrer per crida alt, i cridar ben fort, llibertat immediata als presos polítics", ha cridat.

Fortuny també ha volgut fer referència als fets produïts durant la concentració espanyolista que va tenir lloc a Sant Cugat el dilluns, 6 de novembre, quan es va arrencar la pancarta que demanava la llibertat dels presos polítics, i es van llençar ous contra la façana de l'Ajuntament.

"Ho denunciarem, i aquesta pancarta, en breu temps, tornarà a estar penjada a la façana del nostre Ajuntament", ha recordat. "La posarem alta, perquè no la torni a tallar, però no patiu, que si la tornen a treure, la tornarem a penjar", ha assegurat, reivindicant que "ho farem com ho sabem fer. Ho farem sense violència, ho farem amb un somriure, ho farem amb estratègia, perquè a nosaltres ningú ens guanya en intel·ligència".

Fortuny ha repassat alguns dels missatges que els membres del Govern han difós mitjançant les xarxes socials, fent una crida a la "mobilització perquè sentin el nostre escalf les persones a la presó o a l'exili". "Unitat política, tenacitat, dignitat, democràcia i llibertat", ha reivindicat.

La concentració ha finalitzat amb el cant d'Els Segadors, i crits de llibertat a la plaça.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem