Fa 33 anys de l'atemptat de Terra Lliure a Sant Cugat contra el bust de Joan Carles I

El 16 de setembre 2018 es va inaugurar la "Plaça de l'1 d'Octubre" en aquest mateix emplaçament

Aquest diumenge es compleixen 33 anys que Terra Lliure va col·locar un artefacte explosiu al bust del rei Joan Carles I, situat a l'actual plaça de l'1 d'Octubre de Sant Cugat.

Més info: El dia que van fer explotar el bust del Rei Juan Carlos I a Sant Cugat

El 30 d'agost del 1987 la policia va atribuir l'atac a l'organització Terra Lliure, que el mateix dia va provocar una explosió a una caserna de la Guàrdia Civil a Barcelona. A Sant Cugat l'explosió va causar alguns ferits lleus.

Un artefacte, compost per una bombona de càmping gas, va fer saltar pels aires el bust que hi havia a la plaça del rei Juan Carlos I, inaugurada el 15 de setembre del 1976, un any després de la mort del dictador Francisco Franco.

Aquesta inauguració va ajudar a urbanitzar un espai que popularment es coneixia com a plaça de Sota Campanes.

El 16 de setembre de l'any 2018 es va celebrar un acte reivindicatiu per inaugurar oficialment la plaça de l'1 d'Octubre, rebatejada uns mesos abans al ple de l'Ajuntament, que va comptar amb la presència del president de la Generalitat Quim Torra i que va servir per sumar una nova etapa a la història d'aquest emplaçament singular de Sant Cugat.

Més info: Quim Torra inaugura la plaça de l'U d'Octubre encoratjant a "ser lliures"

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem