Advertència del govern espanyol als ajuntaments pel referèndum de l'1-O

La carta la firma el secretari d'Estat d'Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro

El govern espanyol ha enviat una carta als secretaris d'ajuntaments i interventors municipals advertint-los que la convocatòria del referèndum de l'1 d'octubre és il·legal, segons ha avançat el 3/24. D'aquesta manera, l'Estat recorda als funcionaris dels ajuntaments que les sentències del Constitucional incideixen directament en l'exercici de les seves funcions i que considera que el referèndum incompleix tant la Constitució com l'Estatut català.

La carta la firma el secretari d'Estat d'Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro, i l'han enviada a tots els ajuntaments catalans, a les quatre diputacions i als 42 consells comarcals. El text afirma que la Generalitat vol traspassar a les administracions locals una gran part de la responsabilitat de l'organització del referèndum, tant per a la confecció del cens com a la formació de meses o la utilització d'espais com a col·legis electorals.

El govern espanyol demana "col·laboració" als funcionaris municipals per evitar la realització del referèndum de l'1 d'octubre. "L'adequat respecte a aquests pronunciaments del Tribunal Constitucional incideix directament en l'exercici de les funcions que vostè té encomanades, en matèria de fe pública, emissió d'informes jurídics i assessorament legal preceptiu", exposa la missiva que hauria rebut també l'Ajuntament de Sant Cugat.

La carta, publicada pel 3/24, que el govern espanyol ha enviat als ajuntaments.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem