La santcugatenca Victòria Camps, entre les signants del manifest contra el referèndum

La catedràtica de la Universitat Autònoma se suma al centenar de personalitats que han mostrat el seu rebuig al referèndum de l'1 d'octubre

Un centenar de personalitats de diferents àmbits professionals de Catalunya han promogut un manifest en què reclamen al Govern de Junts pel Sí que suspengui el referèndum unilateral d'independència anunciat per a l'1 d'octubre. Entre els signants hi ha la santcugatenca Victòria Camps, catedràtica de Filosofia de la Universitat Autònoma i vinculada al PSC-PSOE.

Segons el manifest, la convocatòria del referèndum "atempta contra l'essència mateixa de la pervivència de l'Estat de dret" i no compleix els "requisits imprescindibles perquè  sigui democràticament homologable". Amb el títol 'Per Catalunya i la democràcia', aquest grup de juristes, catedràtics, empresaris, expolítics, periodistes i professionals d'altres camps de la societat es mostren molt crítics amb l'anunciada consulta "hipotèticament referendària", de la qual sostenen que "no es fonamenta ni en l'Estatut, ni en la Constitució, ni en el dret internacional".

"És per tot això, i per dignitat democràtica, que demanem la suspensió de la convocatòria de referèndum, ja que no es compleixen els requisits imprescindibles perquè sigui democràticament homologable", conclou el document, els promotors del qual preveuen remetre en els pròxims dies tant al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, com al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy.

L'exlíder d'Unió Josep Antoni Duran Lleida, l'exalcalde de Barcelona Jordi Hereu o l'exvicepresident del Tribunal Constitucional Eugeni Gay són alguns dels altres noms que signen el manifest.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem