L'AFA La Mirada i SOS Maristany, protagonistes recurrents a l'audiència pública

L'associació de famílies reclama aclariments sobre l'estat de la construcció del centre, mentre que la plataforma d'usuaris i artistes de Can Maristany torna a criticar el tancament de l'espai

L'audiència pública ha tingut, de nou, dos protagonistes destacats i que ja són recurrents en els últims plens municipals. Per una banda, l'AFA de l'escola La Mirada ha lamentat les declaracions del regidor d'Urbanisme, Àngel Pedrós, al TOT Sant Cugat en què deia que la responsabilitat de construir l'escola ha de ser de la Generalitat i situava com a ubicació més idònia la Guinardera. De l'altra, la plataforma SOS Maristany ha tornat a l'audiència per criticar la decisió del consistori de deixar de pagar el lloguer de l'espai i reclamar una reunió amb el govern per estudiar el futur de Can Maristany. 

La ubicació de La Mirada, una qüestió sense novetats

Més enllà de qualificar d'"inacceptable" que Pedrós digués en l'entrevista al TOT que la Guinardera era l'aposta del govern, l'AFA del centre ha demanat informació sobre l'estat de diverses qüestions que afecten l'escola. En representació de l'associació, Josep Delapuente ha preguntat per la situació dels mòduls, l'informe de Protecció Civil sobre les mercaderies perilloses i l'estat del contenciós després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre les mesures cautelars. 

Més info: L'AFA La Mirada lamenta que l'Ajuntament "es renti les mans" amb la construcció del centre

Més info: Sant Cugat vol que la Generalitat assumeixi la construcció de La Mirada

Sobre el primer punt, l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha explicat que la Generalitat s'ha compromès que els mòduls estaran "en data i forma" abans de començar el curs. Pel que fa a l'informe de Protecció Civil, el cos encara no ha rebut resposta d'Adif. Sobre la sentència del TSJC, el govern no s'ha pronunciat, i ha emplaçat l'AFA a una pròxima reunió. 

SOS Maristany torna a alçar la veu

La plataforma d'usuaris i artistes de Can Maristany ha tornat a l'audiència pública per criticar la decisió de l'Ajuntament de deixar de pagar el lloguer de l'espai del voltant d'uns 100.000 € anuals. Diversos membres de SOS Maristany han mostrat el seu enuig al govern i han acusat Junts i ERC d'"incomplir" el seu programa electoral. L'explicació de l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha estat calcada a la de les altres dues ocasions en què la plataforma va acudir a l'audiència pública: "No podem assumir el cost del lloguer per la situació econòmica de l'Ajuntament". 

Més info: SOS Maristany acusa l'Ajuntament de destruir el projecte en reduir-lo i fragmentar-lo

Unes explicacions que, com ja va passar en les altres ocasions, no han convençut els membres de SOS Maristany, que han reclamat una reunió amb el govern. La regidora de Cultura, Núria Escamilla, s'ha compromès a donar-los resposta. 

Covid persistent i acusacions de racisme a Vox

Més enllà de La Mirada i Can Maristany, durant l'audiència pública s'han tractat també altres temes. Una veïna de Sant Cugat ha explicat que pateix Covid persistent i ha demanat que es presenti una moció de suport a les persones que pateixen aquesta simptomatologia. La regidora de Salut, Núria Fernàndez, s'ha compromès a treballar amb la resta de grups per preparar una proposta que pugui ser institucional. 

Per altra banda, un representant de les Joventuts Socialistes de Sant Cugat ha demanat la dimissió i reprovació del regidor de Vox Jordi Guirado per una sèrie de publicacions a la xarxa social X que ha considerat "racistes". Guirado li ha contestat que creu "plenament" en la llibertat d'expressió i que utilitza el seu compte d'X per fer "broma i ironia" i li ha proposat "fer un cafè". 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem