L'Ajuntament dinamitzarà els mercats municipals sota la marca 'Mercats de Sant Cugat'

El Ple Municipal ha aprovat la creació del 'Pla de Mercats', amb l'objectiu de conèixer la situació actual dels mercats municipals i donar-los un impuls

L'Ajuntament de Sant Cugat engegarà un Pla de Mercats, amb la finalitat de conèixer quina és la situació actual d'aquests equipaments i els establiments que hi fan la seva activitat, per tal d'impulsar el comerç de mercat. 

Tot plegat després que el Ple Municipal hagi aprovat en la sessió ordinària del mes de setembre una moció al respecte, presentada per Junts per Sant Cugat i aprovada per unanimitat, a excepció d'algunes de les esmenes del Govern, en les quals Junts s'ha abstingut. Les esmenes presentades pel Govern afegeixen a la moció una radiografia, segons el seu punt de vista, de la situació que es va trobar el govern en l'inici del mandat, així com un llistat de les accions que s'han dut a terme des de la seva arribada.

El Pla de Mercats

El pla preveu englobar els mercats municipals -el Mercat Vell, el Mercat de Torreblanca, el Mercat de Volpelleres i el Mercat de Mira-Sol- sota la marca 'Mercats de Sant Cugat'. "Volem potenciar l'activitat comercial donant més força a aquells entorns comercials de la ciutat. El comerç de proximitat aporta creixement a la ciutat", ha argumentat Albert Salarich, regidor de Junts, que ha assegurat que el Pla de Mercats "beneficiarà al consumidor".

Des de la perspectiva econòmica, es dotarà una línia pressupostària enfocada a millorar les instal·lacions que ho necessiten, o obrir una línia d'ajudes per la renovació i millora de locals comercials dels mercats. "En aquesta moció es presenten importants millores per als mercats municipals", ha dit el portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian, qui també ha alertat que si el projecte no engega aviat, "el Mercat de Volpelleres haurà de tancar".

Crítica a l'antic Govern municipal

La tinent d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila, ha explicat que "en els darrers tres anys s'ha fet una diagnosi dels serveis dels mercats", i ha criticat la gestió de l'antic Govern municipal: "Quan vam entrar ens vam trobar una manca organitzativa i un marc legal de cada mercat preocupant". A més, ha afirmat que "el manteniment dels equipaments municipals era molt deficitari". En definitiva, Vila ha resumit el seu argumentari apuntant que "la gestió dels mercats era molt deficient".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat

Subscriu-te gratuïtament al WhatsAppTelegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a FacebookTwitterInstagram i TikTok.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem