L'Ajuntament de Sant Cugat haurà de pagar 1.000 euros a Ciutadans pel cas de la pancarta

El Suprem no admet el recurs de l'Ajuntament de Sant Cugat contra la sentència que va obligar a retirar la pancarta de suport als presos polítics

El Tribunal Suprem ha rebutjat admetre a tràmit el recurs que va interposar l’Ajuntament de Sant Cugat contra la sentència que va comportar la retirada de la pancarta de suport als presos polítics de la façana del consistori. A més, imposa a l'Ajuntament les costes processals de 1.000 euros més IVA, com a màxim, a favor del grup municipal de Ciutadans.

El cas s'origina el 2018, quan Ciutadans presenta un recurs administratiu contra la pancarta gegant  de 'Llibertats presos polítics' que presidia la façana de l'ajuntament. Tres anys més tards, el govern santcugatenc va retirar la pancarta per una sentència del Jutjat Contenciós-Administratiu número 10 de Barcelona. El jutge va entendre que la pancarta expressava el suport a una determinada ideologia política i va retreure que l’Ajuntament utilitzés l’edifici municipal per fer “reivindicacions partidistes”.

Més info: L'Ajuntament retira la pancarta de "Llibertat presos polítics"

Davant d'aquest fet, l'Ajuntament va presentar un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que no el va admetre a tràmit. Després, van presentar un altre recurs al Tribunal Suprem, que tampoc l'ha acceptat. En un comunicat, Ciutadans apunta que la interlocutòria del Suprem argumenta que ja existeix una doctrina que “estableix el deure d’objectivitat i neutralitat que s’imposa a les Administracions Públiques en relació a l’utilització, inclús ocasional, de banderes i símbols no oficials a l’exterior dels edificis i espais públics”.

Ciprian: "Una gran notícia"

De la mateixa forma, a l’interlocutòria també s’imposen a l’Ajuntament de Sant Cugat unes costes procesals de 1.000€ + IVA, com a màxim, a favor de la part recurrida, el Grup Municipal de Ciutadans Sant Cugat. En el mateix comunicat, el portaveu de la formació taronja, Aldo Ciprian, ho considera una "gran notícia".

Tot i això, lamenta que l’Ajuntament hagi “malbaratat els diners dels veïns presentant recursos partidistes que no anaven enlloc”. Segons el partit, el cost total del procediment pel municipi ha estat de més de 10.000 euros i considera que ho haurien d'assumir les exalcaldesses Mercè Conesa, Carmela Fortuny i Mireia Ingla.

Multa a l'alcaldessa

Al març de 2021, el Jutjat Contenciós-Administratiu número 10 de Barcelona va condemnar la llavors alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, a pagar 500 euros setmanals del seu patrimoni fins que no retirés llaços grocs i cartells que assegurava que hi ha a les finestres de l'ajuntament.

Més info: Condemnen l'alcaldessa a pagar 500 euros setmanals per la pancarta dels presos

La interlocutòria del jutjat considerava que l'Ajuntament no havia complert la sentència del mateix jutjat que ordenava la retirada de la pancarta que hi havia a la façana reclamant "llibertat presos polítics". Tot i que es va retirar, es va substituir "per llaços i rètols que es van col·locar a l'interior i a les finestres de l'ajuntament". Aquesta decisió es va recórrer i encara no té resolució. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem